AVIOKOMPANIJE
Lufthansa započela letove iz Sarajeva za Frankfurt
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 04 svibnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Već od idućeg mjeseca planirano je do 7 letova tjedno.

 

Jučer je Lufthansa obavila prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt.

Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj.

Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja zrakoplovom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, Lufthansa je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt.

Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u svibnju/maju mjesecu, letjeti do 4 puta tjedno iz/za Sarajevo, zrakoplovom tipa Airbus A319.

Već od lipnja/juna tekuće godine planirano je do 7 letova tjedno.

Uspostavom ovih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom.

Bitno je napomenuti da LH Grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom COVID-19, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji. Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije.

Tagovi:
Povezani članci

1