TEHNOLOGIJE
LOVA JE U IT-u: Programeri od Apple Store-a zaradili 120 milijardi dolara
Manager.ba/Investitor.me Svijet 28 rujna, 2019
Izvor fotografije:
investitor.me

AppStore, trgovina mobilnih aplikacija tehnološkog giganta Apple-a, trenutno broji više od 2,2 milijuna različitih programa.

Kada je 2008. godine kreirana, Apple vjerojatno nije bio svjestan da će njihova digitalna trgovina na kojem je tada bilo nešto više od 500 programa, 11 godina kasnije postati jedno od vodećih tržišta mobilnih aplikacija.

„Naša platforma kreirala je jednu potpuno novu nišu poslova koji do tada nisu postojali“, istakao je glavni operativni direktor Apple-a Jeff Williams.

Kako navodi Fox Business, a prenosi Novac.hr, programeri koji svoje aplikacije besplatno ili uz naknadu korisnicima nude na AppStoreu samo prošle godine zaradili su 34 milijarde dolara, što je 28 posto veće u odnosu na prethodnu 2017.

Tako, primjera radi, u SAD trenutno postoji više od 1,9 milijuna programera koji svoje programe nude na ovoj digitalnoj trgovini.

Kreiranjem AppStorea, svakom pojedincu omogućili smo lakši pristup milijunskom tržištu. Upravo je to najveći uspjeh ovog projekta, objasnio je Williams.

Inače, od lansiranja platforme do danas, američki gigant je programerima ukupno isplatio više od 120 milijardi dolara.

Tagovi:
Povezani članci

1

2