MILIJARDERI
LISTA 25 NAJBOGATIJIH OBITELJI: Najbogatija obitelj na svijetu za minutu zaradi 70.000 dolara
Manager.ba/novac.jutarnji.hr Svijet 14 kolovoza, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Po minuti 70.000 dolara, po satu četiri milijuna, a po danu 100 milijuna dolara. Toliko zarađuje najbogatija obitelj na svijetu koja stoji iza američkog trgovačkog lanca Walmart.

Obitelj Walton teška je 191 milijardu dolara, prema Bloombergu, a samo u proteklih godinu dana njihovo je bogatstvo naraslo za 39 milijardi dolara.

Ne zaostaju puno ni druge američke dinastije.

Obitelj Mars, koja svemirske cifre zarađuje prodajom čokoladica, u zadnjih je 12 mjeseci uspjela podebljati svoj novčanik za 37 milijardi dolara i tako doći do ukupnog bogatstva od 127 milijardi dolara, dok su Kochovi zaradili 26 milijardi i sada imaju 125 milijardi dolara.

A to su samo američke megabogate obitelji.

Najbogatije obitelji svijeta, preciznije njih 25, vlasnici su gotovo 1,4 bilijuna (eng. trillion) dolara, što je skok od 24 posto u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno od nevjerojatnih 250 milijardi dolara.

Među njima su i kraljevska obitelj Saud, po pretpostavci teška sto milijardi dolara, vlasnici modnog diva Chanel te talijanska obitelj Ferrero zaslužna za mnogima omiljeni namaz od lješnjaka Nutellu.

25 najbogatijih obitelji svijeta

 

 

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb