KOMPANIJE
Lidl odabrao lokaciju za distributivni centar? Traži i IT specijalista
manager.ba/ba.ekapija.ba BiH 27 rujna, 2021
Izvor fotografije:
ba.ekapija.com

Njemački trgovački gigant Lidl pod velom tajne nastavlja razvijati svoju podružnicu u BiH.

 

Naime, Lidl će svoj glavni distributivni centar za BiH, prema dostupnim informacijama, graditi nadomak Sarajeva, na teritoriji RS. Predstavnici Lidla, predvođeni regionalnim direktorom za jugoistočnu Europu Alenom Halamićem, već su održali sastanak s načelnikom općine Istočna Ilidža Marinkom Božovićem.

Tijekom sastanka načelnik Božović je ponudio Lidlu lokaciju u naselju Vojkovići za glavni distributivni centar. Na ovom sastanku Lidl je navodno potpisao i protokol s Općinom Istočna Ilidža, a kojim se Općina obavezuje da će osigurati sve uvjete za njemačku kompaniju, od infrastrukturnih, saobraćajnih, do otkupa i prijenosa vlasništva s privatnog na općinsko za navedenu lokaciju.

Ranije je objavljeno kako je Lidl navodno već kupio i lokaciju u Istočnom Sarajevu, gdje bi se uskoro trebao graditi veliki supermarket.

Lidl je, također, nastavio širiti mrežu zaposlenih u BiH. Nakon informacije da su prvi zaposlenici već otišli na obuku u tržne centre Lidla u regiji ova njemačka kompanija je raspisala nove natječaje za posao.

Lidl traži specijalistu za IT servis i podršku sa sjedištem u Sarajevu.

IT specijalist je dužan imati srednju, višu ili visoku stručnu spremu informatičkog usmjerenja, minimalno dvije godine relevantnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, vozačku dozvolu B kategorije i znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Također, raspisan je natječaj i za suradnike u carini, a sa sjedištem, također, u Sarajevu. Ovaj zaposlenik imat će obavezu da priprema, provjerava i obrađuje dokumentacije prilikom uvoza i carinjenja robe.

- Poželjna viša/visoka stručna sprema, radno iskustvo na sličnim poslovima je prednost, obavezno znanje njemačkog jezika B2 nivo, poželjno znanje engleskog jezika - navedeno je u oglasu.

Lidl je raspisao natječaj i za suradnika u sektoru pravo.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: