KOMPANIJE
LANACO prva bh. kompanija koja je postala članica Digital Supply Chain Instituta
Manager.ba/akta.ba BiH 14 studenog, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Predstavnici Lanaco-a su poručili da gledaju na Protokol kao na još jednu potvrdu dugogodišnje strategije ove kompanije baziranoj na inovacijama, koje imaju za cilj digitalnu transformaciju njenih klijenata.

 

Lanaco je prihvatio poziv Digital Supply Chain Instituta (DSCI) i tako postao prva kompanija iz BIH koja je ostvarila pravo da bude član ove globalne organizacije koja okuplja lidere na polju digitalne transformacije svjetske privrede.

SAP, AIRBUS, Under Armour, Goodyear, Coca Cola, Lockheed Martin, Alstom, Colgate-Palmolive, American Express su neke od ne tako velikog broja izabranih kompanija koje svoj digitalni izraz žele definirati kroz suradnju s ostalim članovima DSCI-a.

Misija DSCI-a je da prepozna inovativne kompanije koje u budućnosti mogu svojim angažiranjem napraviti kvalitativnu razliku u prihvaćanju suvremenih megatrendova digitalne transformacije i podržati koncept globalno integrirane ekonomije.

Tim povodom su jučer Christopher Caine, predsjednik The Center for Global Enterprise pod čijim okriljem djeluje DSCI i Dragan Ninić, menadžer za razvoj poslovanja u kompaniji Lanaco, u Washingtonu potpisali protokol čime je zvanično kompanija Lanaco postala član ove organizacije.

"S radošću stupamo u suradnju s članovima ove organizacije, od kojih očekujemo globalnu verifikaciju najviših standarda koje Lanaco primjenjuje u svakodnevnom radu, ali i vizije koju kao kompanija želimo ponuditi tržištu u vremenu sveprisutne potrebe za digitalnom promjenom", istakao je Dragan Ninić. 

U konstruktivnoj diskusiji usmjerenoj na prepoznavanje modela i strukture uključivanja kompanije Lanaco u aktivnosti definiranih i planiranih od strane Instituta, Christopher Caine je prihvatio da DSCI razmotri mogućnost da u okviru proslave 30 godina postojanja kompanije Lanaco organizira Executive Leadership Forum u Banjaluci.

Posljednji Executive Leadership Forum je održan u oktobru ove godine u Dallasu, Teksas, uz prisustvo Rexa Tilersona, bivšeg državnog sekretara SAD i predstavnika vodećih svjetskih kompanija, što ukazuje na izvanrednu priliku koja se nudi našoj zemlji. 

Nakon završetka sastanka Christopher Caine je izrazio zadovoljstvo odlukom Lanaco-a da pozitivno odgovori na poziv DSCI-a i postane njegov punopravni član.

Visok nivo i struktura ekspertize koje Lanaco posjeduje će prema njegovim riječima pomoći Institutu da ojača svoje kapacitete i osigura bržu digitalnu transformaciju članica.

Posebno je istakao regionalnu ulogu koju Lanaco može odigrati u kontekstu kreiranja povezane ekonomije bazirane na digitalnim kapacitetima. 

Predstavnici Lanaco-a su poručili da gledaju na Protokol kao na još jednu potvrdu dugogodišnje strategije ove kompanije baziranoj na inovacijama, koje imaju za cilj digitalnu transformaciju njenih klijenata.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo