KOMPANIJE
Krupljani će praviti europske madrace
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 03 listopada, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Početkom iduće kalendarske godine u Bosanskoj Krupi bi s radom trebala započeti tvornica za proizvodnju madraca u kojoj bi bilo zaposleno oko trideset radnika.

Investitor ovog projekta je poduzeće “Sinteks” iz Cazina, čiji vlasnik Zlatan Jusić kaže kako će se proizvodnja odvijati po najmodernijoj europskoj tehnologiji.

Planirano je da se proizvodni proces organizira na površini od oko tri tisuće kvadratnih metara, a prije nekoliko mjeseci, na lokalitetu poslovne zone “Pilana” u Bosanskoj Krupi, započeli su radovi na izgradnji proizvodne hale i pratećih objekata, te se očekuje njihov skori završetak, pišu Nezavisne novine.

Jusić ističe kako će se u sklopu ovog proizvodnog kompleksa nalaziti i izložbeno-prodajni salon s njihovim proizvodima.

– U Cazinu trenutno imamo proizvodnju u sklopu koje je angažirano 14 radnika, a otvorenjem nove proizvodne hale povećavamo kapacitete i zapošljavamo nove radnike. Proizvodne mašine su već nabavljene i uskoro očekujemo da ih stavimo u funkciju – kazao je Jusić.

Prema njegovim riječima, proizvodnja će u većoj mjeri biti prilagođena zahtjevima europskih kupaca i plasirati se na tamošnja tržišta.

Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, ističe kako je ovo značajna investicija za ovu lokalnu zajednicu.

– Za nas je najvažnije da otvaramo nova radna mjesta i privlačimo nove investicije. Na proljeće iduće godine očekujemo još jednog značajnog investitora iz Njemačke i izgradnju tvornice koja će se baviti metalskom proizvodnjom – kazao je Halitović.

Tagovi:
Povezani članci

1

2