KRIPTOVALUTE
Kriptovaluta Ethereum dosegla rekordnu vrijednost od 2.100 dolara
manager.ba/biznis.ba Svijet 06 travnja, 2021
Izvor fotografije:
biznis.ba

Posljednji rekord Ethereuma dolazi usred euforije na kripto tržištu, na kojem osim bitcoina i druge kriptovalute posljednjih mjeseci doživljavaju ogroman rast cijena.

 

Cijena Ethereuma, druge najznačajnije kriptovalute, prešla je 2.100 dolara što je najveća vrijednost još od nastanka ove kriptovalute.

Dok mu je vrijednost u travnju/aprilu prošle godine bila 150 dolara, u posljednjih 12 mjeseci Ethereum je zabilježio veliki rast.

Posljednji rekord Ethereuma dolazi usred euforije na kripto tržištu, na kojem osim bitcoina i druge kriptovalute posljednjih mjeseci doživljavaju ogroman rast cijena.

Tržište je potaknuto velikim institucionalnim ulaganjima, kao i povećanim usvajanjem od strane trgovaca i platnih platformi.

“Cijena Ethereuma počela je rasti baš kad je Visa odlučila koristiti svoju mrežu za transakcije kriptovaluta”, rekao je Greg Waisman, suosnivač i glavni operativni direktor platne mreže Mercuryo.

Za Ethereum su se dogodile i druge pozitivne stvari, poput izjave istaknutog investitora Marka Cubana koji je otkrio da posjeduje značajn iznos Ethereuma, jer smatra da je najbliži pravoj valuti.

“Što se tiče budućnosti, probijanje granice od 2.000 dolara značajan je korak, koje će ethereumu možda omogućiti da počne koristiti ovaj nivo kao potporu i nastaviti dalje rasti”, naglasio je Mercuryo.

Analitičari kripto tržišta pripisali su izuzetan rast cijena ekonomskom haosu koji je donijela pandemija koronavirusa.

David Derhy, analitičar na mrežnoj platformi za trgovanje eToro, rekao je da su “očekivanja od daljnjeg vladinog poticaja” također pridonijela porastu ethereuma, prenosi Klix.ba.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo