2. - 3. 10. 2023.
KONFERENCIJA: Sporovi u građevinskim projektima
Manager 19 veljače, 2023

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora organiziraju dvodnevnu Regionalnu konferenciju o arbitraži i alternativnom rješavanju sporova – sporovi u građevinskim projektima (Regional Conference on Arbitration and ADR – Construction Projects Disputes) 2. i 3. listopada, u hotelu Excelsior u Dubrovniku.

 

Na konferenciji će međunarodni i domaći stručnjaci iz područja građevinskih sporova, alternativnog rješavanja sporova i arbitraže – inženjeri i arbitražni praktičari, kroz četiri panel-rasprave podijeliti svoja znanja o aktualnim pitanjima u infrastrukturnim projektima u regiji u vezi s upravljanjem ugovorima i rješavanjem sporova.

U sklopu konferencije održat će se i radionica Construction Project Success – Risk Allocation, Project Delivery Strategy and Effective Conflict Management (Uspjeh građevinskog projekta – raspodjela rizika, strategija izvedbe projekta i učinkovito upravljanje sporovima). 

na Konferenciji će se govoriti o nizu tema od stote obljetnice Arbitraže ICC-ja, razumijevanja dostupnih alata za rješavanje sporova, učinkovitom upravljanju sporovima, ulozi konzultanta, izmjenama ugovorne cijene u burnim vremenima, višestupanjskim klauzulama o rješavanju sporova do građevinske arbitraža.

Organizatori na konferenciju pozivaju stručnjake uključene u građevinske projekte i u rješavanje sporova u građevinskim projektima, inženjere, izvođače radova, korporativne pravnike, odvjetnike specijalizirane za ugovore o građenju, konzultantske ugovore u građevinskim projektima i građevinske sporove, arbitre, izmiritelje, financijske institucije i predstavnike javnih naručitelja te državnih tijela uključenih u postupke ugovaranja infrastrukturnih projekata.

Više o konferenciji i načinima prijavljivanje možete pročitati na web stranicama Hrvatske gospodarske komore.

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti