KOMPANIJE
Komponente za vozilo Aston Martina proizvodit će se u BiH
Manager.ba/akta.ba BiH 13 rujna, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Prevent Components, članica Prevent Grupacije proširila je suradnju sa poznatim svjetskim brendom premium vozila Aston Martin. Tim povodom u posjeti Preventu u Srebrenici i Goraždu borave predstavnici ovog brenda, kako bi se upoznali sa aktivnostima na razvoju novih proizvoda i visokim standardima kvalitete. 

"Pored kožne laminacije okvira za volane, što je bio prvi projekt za ovog kupca, zadovoljstvo nam je najaviti i da smo upravo dobili potvrdu razvoja procesa i proizvoda na prvom SUV modelu Aston Martin DBX . Radi se o procesu laminacije kože na plastičnim komponentama interijera ovih vozila. Posebno smo ponosni jer se radi o projektu koji su naši zaposlenici u suradnji sa inženjerima iz Aston Martina razvijali proteklih godinu dana. Apsolutno sve plastične blende i back paneli za sjedišta će se raditi u kožnim izvedbama upravo ovdje u Prevent Componentsu u Srebrenici. Dodatno, u narednom periodu planiramo i početak izrade plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila ovog poznatog brenda, što će svakako predstavljati značajan uspjeh ne samo za Prevent, nego i generalno za razvoj ove industrije u BiH. Planirani početak proizvodnje je svibanj/maj naredne godine", izjavio je direktor Prevent Components Enes Hadžiahmić. 

Prevent Components je u proteklom periodu pokrenuo i nove projekte za brendove kao što su Volvo, Land Rover i Jaguar, gdje se pozicionirao kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

Izgradnjom nove proizvodne hale na površini od 10.800 m2, investirano je u razvoj novih tehnologija u segmentu obrade plastike i poliuretana.  

Prevent Components djeluje na dvije lokacije, Srebrenica i Goražde, pri čemu ukupno zapošljava 200 zaposlenika.

Svoje proizvode plasira na tržišta Europe, Azije, Afrike i Amerike.

Tagovi:
Povezani članci

1