KOMPANIJE
Kompanija cargo-partner proširuje iLogistički centar u Dunajskoj Stredi
manager.ba/akta.ba BiH 01 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Direktna veza s kontejnerskim terminalom METRANS omogućava lagan željeznički pristup glavnim europskim morskim lukama i Kini Novim putem svile.

 

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike dodao je više od 3.600 slotova za palete u svom skladištu u Dunajskoj Stredi, Slovačka, čime je na površini od 18.300 kvadratnih metara došao ukupno do 26.700 slotova za palete.

Direktna veza s kontejnerskim terminalom METRANS omogućava lagan željeznički pristup glavnim europskim morskim lukama i Kini Novim putem svile.

Najnovijim proširenjem iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, kompanija cargo-partner u Slovačkoj ima za cilj da pojednostavi operacije u skladištima, poveća efikasnost i stvori više prostora za korisnike iz automobilske industrije.

Investicija se sastoji od 2.727 slotova za euro palete (120x80 cm) kao i 900 slotova za palete 160x80 cm na površini od 1.000 m².

Dva nova viljuškara (VNA)  za rad u veoma uskim radnim hodnicima s podnom indukcijom osiguravaju visoko efikasne operacije u skladištima.

Viljuškari se koriste u skladišnoj zoni i servisnom prostoru za fino podizanje, opremanje i pakovanje više od milijun dijelova godišnje za dva glavna korisnika automobilskog sektora koji je veoma osjetljiv na usluge.

Rast zajedno sa dugoročnim automobilskim korisnikom

Tibor Majzún, generalni direktor kompanije cargo-partner u Slovačkoj, o razlozima za širenje: “Naše najnovije ulaganje u Dunajskoj Stredi motivirano je željom da poboljšamo i proširimo našu suradnju s dugoročnim automobilskim korisnikom. Uz dodavanje više od 3.600 novih slotova za palete, drago nam je da pojednostavljujemo operacije skladišta i nastavljamo naš rast zajedno sa našim cijenjenim korisnikom. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u rukovanju automobilskim, industrijskim rezervnim dijelovima i visoko-tehnološkim mašinama kao i prevelikim robama i projektnim teretnim pošiljkama, naš tim u iLogističkom centru pruža niz usluga s dodanom vrijednošću, osiguravajući kvaliteta i brigu na svakom koraku  lanca snabdijevanja.”

Čvorište za intermodalne pošiljke Novim putem svile

S neposrednom vezom na željeznički kontejnerski terminal METRANS, iLogistički centar u  Dunajskoj Stredi pruža prosječnu jednodnevnu prednost u odnosu na usporedive usluge.

To ga čini jednim od najvažnijih željezničkih čvorišta kompanije cargo-partner u Europi.

Njegova povoljna lokacija pruža željeznički pristup većini morskih luka u Europi i Kini Novim putem svile.

S ove intermodalne kapije, kompanija cargo-partner isporučuje automobilske komponente vodećim proizvođačima originalne opreme (OEM) u nekoliko europskih zemalja, uključujući Slovačku, Mađarsku, Austriju i Republiku Češku.

Stalna proširenja i rastuća potražnja u regiji

Nakon izgradnje prve hale skladišta 2012. godine i dodavanja druge hale 2016. godine, iLogistički centar u  Dunajskoj Stredi godišnje se proširuje kako bi se prilagodio rastućoj potražnji korisnika. Danas, skladište pruža 18.300 m² skladišnog prostora sa 27.600 slotova za palete, uključujući 3.300 m² carinskog skladišnog prostora. Pored iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, kompanija cargo-partner također upravlja drugim skladištem u Bratislavi na ukupnoj površini od 8.200 m² sa 14.000 slotova za palete.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac usluga informacijske logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje. S više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacijske tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 milijuna eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

Tagovi:
Povezani članci

1

2