SAVJETI
Koju vrstu edukacije odabrati?
manager.ba/posao.hr 20 veljače, 2021
Izvor fotografije:
pexels.com

Individualni treninzi, intenzivni seminari, in house radionice, otvoreni tečajevi... Sa ovim terminima se susrećemo svaki puta kada odlučimo upisati novi edukacijski program, no kako znati koja edukacija je stvorena baš za Vas?

 

Individualna nastava

Individualna nastava idealna je za pojedince koji zbog raznih obaveza nisu u mogućnosti pratiti nastavu određenu točnim terminima. Cjenovno su skuplji od otvorenih seminara, no svakako opravdavaju svoju cijenu. Većina škola će Vam izaći u susret i termine nastave prilagoditi Vama, a ukoliko se pokažete kao vrijedan učenik, sigurno ćete naučiti puno više nego u otvorenoj grupi.
 

POZITIVNO: bolje savladavanje gradiva, mogućnost prilagodbe termina nastave prema Vašim željama
NEGATIVNO: cijena (skuplja nego za otvorene seminare)

Intenzivni tečajevi

Intenzivni seminari se preporučuju svima koji u kratkom roku žele ili moraju naučiti više gradiva. No svakako morate biti spremni na to da ćete u npr. mjesec dana morati savladati ono što većina svladava cijeli semestar i da za ovakav tempo učenja morate biti izuzetno motivirani.
 

POZITIVNO: naučiti ćete velike količine gradiva u kratkom roku
NEGATIVNO: odgoda ostalih obaveza kako biste se mogli posvetiti ovakvom tempu učenja

 

In house seminari

In house seminari najčešće traju jedan ili dva dana, a namijenjeni su prvenstveno tvrtkama. Iznimno su interesantni za timove unutar tvrtki koji moraju savladati određenu vrstu gradiva. Većina in house programa definira se prema specifičnim potrebama zaposlenika stoga je i vrlo učinkovita, a ovakvu nastavu moguće je održati i u prostorijama Vaše tvrtke.
 

POZITIVNO: mogućnost održavanje edukacije u prostorijama tvrtke, prilagodba sadržaja edukacije prema potrebama zaposlenika
NEGATIVNO: nije moguće upoznati nove ljude sa kojima biste razmijenili iskustva (networking)

Otvoreni seminari

Možemo slobodno reći da se ovakvi seminari najčešće upisuju u našim krajevima. Cjenovno su najprihvatljiviji i kao stvoreni su za upoznavanje novih ljudi. Ukoliko tražite mjesto gdje ćete se zabaviti i ujedno naučiti nove stvari, te upoznati ljude sličnih afiniteta ovo je svakako najbolji seminar za Vas.
POZITIVNO: opuštena atmosfera, upoznavanje novih ljudi
NEGATIVNO: fiksni termini nastave, prilagođavanje tempa učenja drugim sudionicima

Radionice

Radionice su najkreativnija vrsta edukacije jer uključuju intenzivno zalaganje polaznika. Na radionicama ćete morati rješavati zadatke koje predavač postavi pred vas, surađivati u timu, odgovarati na postavljena pitanja i sl. Radionice su pogodnije za ekstrovertirane ljude jer introvertima neće biti ugodno pričati pred publikom i izlagati svoje ideje pred ostalim sudionicama.
POZITIVNO: izuzetno zanimljiva edukacija, pruža mogućnost isprobavanja teorije u praksi
NEGATIVNO: radionice nisu pogodne za introvertirane ljude

Tagovi: