MILIJARDE EURA U IGRI
Koje reprezentacije najviše vrijede na Euru 2024?
Manager Svijet 14 lipnja, 2024

Slijedi nam mjesec u kojemu će nogomet biti u središtu pozornosti. Od 14. lipnja do 14. srpnja održava se Europsko nogometno prvenstvokojemu je domaćin Njemačka. 

 

Njemačka je domaćin ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva. Priliku je dobila 2018. godine. Godinu ranije, Njemačka i Turska ponudile su se biti domaćinima prvenstva, a na kraju je s 12 glasova za i jednim suzdržanim (Turska je dobila četiri glasa), Njemačka izabrana za domaćina EP 2024. Treći je to put kako Nijemci organiziraju najveće reprezentativno natjecanje u nogometu na starom kontinentu.

Navijači diljem Europe s nestrpljenjem očekuju svaku utakmicu, nadajući se kako će njihova reprezentacija podići prestižni trofej. Rezultati su naravno nepredvidivi, ali ono što je poznato, vrijednost je nacionalnih ekipa koje će nastupiti na turniru.

Najveći dio vrijednosti reprezentacija dolazi od vrijednosti igrača na tržištu. Ne treba zanemariti ni marketinške faktore kao ni rezultate, koji u svom zbroju podižu renome jedne zemlje i njene reprtezentacije piše Forbes BiH.

Francuska reprezentacija važi za jednu od najvrednijih. Sa zvijezdama kao što su Kylian Mbappé, Antoine Griezmann i Paul Pogba, tržišna vrijednost ekipe je izuzetno visoka. Francuska je osvojila Evropsko prvenstvo 1984. i 2000. godine, a 2018. postala svjetski prvak.

Njemačka, zemlja domaćin, četvorostruki je svjetski prvak i trostruki europski prvak, takođe ima značajnu vrijednost, kao i Belgija.

Engleska je neizostavna na elitnoj nogometnoj smotri, kao i Španjolska, koja je trostruki europski prvak. 

U nastavku donosimo listu 10 najvrjednijih reprezentacija koje ćemo gledati na Evropskom prventstvu ove godine.

Top 10 najvrjednijih reprezentacija na Euru 2024.

 

 

Forbes BiH | Manager.ba
 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!