NAJVEĆI SVJETSKI PROIZVOĐAČ
Kineski Haitian u Rumi gradi industrijski kompleks 
Manager Regija 27 siječnja, 2023

Cilj ulaganja kinseke grupe uspostava je nove proizvodne baze s dobrim vezama s Lukom Rijeka i autocestom za Europu, odakle svojim strojevima mogu pokriti tržišta Europe, Rusije, Turske, Bliskog istoka, Indije i Sjedinjenih Američkih Drzava.


U kompleksu na 250.000 m2 proizvodit će 250 strojeva za brizganje plastike i CNC strojeva godišnje, a u planu su i sportski tereni i centar za rekreaciju uposlenih

Haitian Machinery u Rumi će graditi tvornički kompleks za proizvodnju industrijskih strojeva za injektiranje i strojeva siječenje i livanje. Kompleks će se graditi u industrijskoj zoni Rumska petlja, na parceli od oko 250.000 m2. Planiran je kapacitet proizvodnje od 250 strojeva godišnje, piše e-kapija

Vlasnik tvrtke registrirane u Rumi u travnju prošle godine je najveći je svjetski proizvođač strojeva za injektiranje, kineski Haitian Plastics Machinery Group, koji je s Općinom potpisao ugovor o prodaji zemljišta.

Najavljeno je kako će u tvornicu biti uloženo 100 milijuna USD. U planu je gradnja proizvodne hale, upravne zgrade, ali i centra za rekreaciju uposlenih sa restoranom, sportskih terena... Kompleks će imati i postrojenje za tretman tehnoloških otpadnih voda, kao i skladišta otpada, kemikalija i ulja.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora rekla predsjednica Općine Ruma Aleksandra Ćirić, kineska kompanija će zaposliti oko 300 radnika, s projektiranom prosječnom zaradom od 650 do više od 1.000 EUR.

Generalni direktor Haitiana Sun Jiming izjavio je kako je cilj investicije uspostava nove proizvodne baze s dobrim vezama s Lukom Rijeka i autocestom za Europu, odakle svojim strojevima mogu pokriti tržišta Europe, Rusije, Turske, Bliskog istoka, Indije pa čak i Sjedinjenih Američkih Drzava.

 

Manager.ba

Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - Liječenje prijeloma i ozljeda kralježnice
NOBEL CORPORATION
Kako je Tornado izbrisao sramotni grafit u Mostaru
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijenta – prevencija iznenadne srčane smrti