PROJEKTI
KB "Dr. Safet Mujić" u Mostaru objavila dva tendera vrijedna oko 10,5 milijuna KM
manager.ba/akta.ba BiH 11 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Procjenjena vrijednost nabavke je 1,6 milijuna bez PDV-a, a dokumentacija se može preuzeti najkasnije do 10.05.2021.godine.

 

U sklopu projekta "Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH" koji se financira kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, JU Kantonalna bolnica "Dr. Safet Mujić" Mostar objavila je jučer dva važna tendera, tačnije poziva za dostavu ponuda, saznaje Akta.ba.

Prvi se odnosi na izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji pojedinih odjela bolnici (odjel palijativne njege sa terapijom bola i fizijatrijom, parter i parking, dio magacina za odjel mikrobiologije).

Procjenjena vrijednost nabavke je 1,6 milijuna bez PDV-a, a dokumentacija se može preuzeti najkasnije do 10.05.2021.godine.

Drugi poziv odnosi na nabavku opreme za pojedine odjele JU KB "Dr.Safet Mujić" Mostar, a njegova vrijednost je 7,4 milijuna KM bez PDV-a.

Dakle, vrijednost oba poziva, sa PDV-om, je oko 10,5 milijuna KM.

Postupak će se provoditi kroz međunarodni natječaj koji je otvoren za sve ponuđače iz svih zemalja u skladu sa posebnim uputama Saudijskog fonda za razvoj, naveli su iz kantonalne bolnice.