ODMARAJTE POVOLJNIJE
Kako "spasiti novčanik" na ljetovanju 
Manager Regija 29 lipnja, 2023

 

Skupo, skuplje, najskuplje – najčešće se tako o ljetovanjima na obali jadrana priča u medijima. To je vjerojatno i opravdano, ali nije opravdano ne pokušati pronaći način ljetovati na obali, a da nam budžet ne nastrada previše.


1. Planiranje na vrijeme

Cijene smještaja tijekom sezone na hrvatskoj obali zaista mogu biti opterećujuće za budžet. Ako s planiranjem ne počnete na vrijeme, lako vam se može dogoditi da čak i onda kada biste željeli izdvojiti veću svotu novca za luksuz koji priželjkujete čitave godine – jednostavno nema opcija.

Svima je jasno da ako izdvajamo veći budžet, želimo da su zadovoljene sve naše potrebe, a kada to ne možemo pronaći, dolazi do razočaranja. Kako ovogodišnji odmor ne bi bio razočaranje, važno je opcije pretraživati već sada. Hrvatska je obala izrazito atraktivna destinacija koja ugošćuje turiste iz svih dijelova svijeta i važno je biti spreman da smještaj neće biti lako naći. Onima koji žele pronaći smještaj po povoljnijim cijenama još je važnije da u potragu krenu na vrijeme.


2. Koristite javni prijevoz

Jasno je da komfor automobila rijetko što može zamijeniti, ali vaš bi novčanik mogla spasiti odluka da na putovanje krenete javim prijevozom. Uz aplikaciju Aircash možete kupiti autobusne karte za sve linije u Hrvatskoj i Europi, a obradovat će vas i informacija da preko aplikacije Aircash kupujete bez čekanja u redu na blagajnu.

A odlično je i što vam je odmah rezervirano i sjedalo u autobusu pa o tome ne morate više mozgati. Čim je karta kupljena preko aplikacije, sve su brige riješene i putovanje može započeti. Osim što štedi novac, aplikacija vam omogućuje da kupovinu karata obavite bez stresa, brzo i jednostavno. Isto vrijedi i za kupovinu trajektnih karata.

Otputujete li automobilom dalje od Hrvatske, aplikacija Aircash omogućuje kupovinu e-vinjeta za sedam europskih zemalja: Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Bugarsku i Rumunjsku. Tako ne morate izlaziti iz osobnog automobila, izbjegavate kolone i čekanje u redovima. Baš što vam na godišnjem odmoru treba.


3. Pronađite korisne aplikacije

Ako ste avanturist koji na putovanje krene pa tek potom odabire smještaj, za vaš budžet svakako će biti poželjno imati neku od popularnih aplikacija za traženje smještaja. Osim što ćete na taj način moći vidjeti recenzije drugih korisnika, na jednostavan način moći ćete vidjeti i gdje se smještaj nalazi, uspoređivati ga s drugim opcijama i na kraju za sebe odabrati nešto potpuno za svoj gušt.

Kako bi vaš novčanik ovoga ljeta ipak bio malo deblji, nije loše aktivirati aplikacije za restorane. Aplikacije za restorane, slično kao one za smještaj, sadrže recenzije i cijene su jasno istaknute, pa neće biti zabune o tome trebate li sjesti u ovaj ili onaj restoran.

Brojni gradovi, spomenici kulture i druge atraktivne lokacije uvršteni su u aplikacije koje se ponašaju kao vodič. Često su nazivani virtualnim vodičima koji vam mogu pružiti doživljaj mjesta baš kao pravi vodič. Koristeći ovu aplikaciju sigurno možete uštedjeti na način da ne ulazite u svaki lokalitet i ne angažirate vodiča, već se informirate preko besplatne aplikacije.

Dolazite li u neki od turističkih gradova osobnim automobilom, nažalost, plaćanje parkinga nećete moći izbjeći. Ali možete odabrati opciju za plaćanje parkinga koja ne uzima naknadu. Aplikacija Aircash za plaćanje parkinga diljem Hrvatske ne uzima naknadu i nema troška SMS-a.


4. Istražite besplatne atrakcije

Ne morate platiti baš sve. Na svakoj destinaciji, u svakom gradu postoje zabavni sadržaji koje ne morate platiti. Ulične zabave i festivali, koncerti na rivi, pa čak i ulazi u mnoge znamenitosti, zapravo se ne naplaćuju. Istražite opcije na svojoj destinaciji i istražujući besplatni sadržaj pokušajte stvoriti uspomene za pamćenje.


5. Putovanje izvan sezone

Kažu, tko je jednom probao, više se ne vraća na staro. Putovanja izvan sezone možda ne zvuče avanturistički i dovoljno zanimljivo, ali mnogi koji probaju turizam izvan sezone znaju zašto je to razdoblje itekako privlačno turistima.

Osim što je u predsezoni i posezoni sve jeftinije, manje su gužve, a temperature su pitomije. Novčanik će vam sigurno biti zahvalan, a vi ćete možda promijeniti cijelu percepciju o tome kako ljetni godišnji odmor treba izgledati. Lipanj i rujan mogu biti potpuno čarobni.


Punkufer / Manager.ba

 

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu