WEBINAR
Kako da kompanije metalske industrije u BiH dostignu svoj puni potencijal
manager.ba/biznisinfo.ba 21 rujna, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Webinar će se održati putem online platforme u dva termina, četvrtak, 23.09.2021. od 13.00 do 15.00 i petak, 24.09.2021. od 10.00 do 12.00, a okupit će vlasnike i direktore renomiranih kompanija, međunarodne i domaće ekonomske stručnjake, kao i stručnjake u oblasti SCM-a i upravljanja proizvodnim procesima.

 

Na osnovu službenih financijskih pokazatelja, metalska industrija u BiH bilježi značajan rast i pozitivan trend poslovanja. Izvoz metalske industrije BiH u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 2,7 mlrd. KM i veći je za 45% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, podaci su Vanjskotrgovinske komore BiH.

Ova tradicionalno izvozna grana industrije godinama je jedan od ključnih nositelja razvoja bh. Industrije, a postpandemijski tržišni tokovi donose nove prilike.

Kakve su perspektive i potencijali BiH u ovoj oblasti i hoće li ova industrija tek doživjeti procvat govorit će se na webinaru pod nazivom “Rješenja  za trenutne izazove kompanija BH metalske industrije – Kako osigurati kontinuitet biznisa u vremenima krize?“, koju organizira kompanija Targer Engineering & Consulting i njemačka organizacija  GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH.

Webinar će se održati putem online platforme u dva termina, četvrtak, 23.09.2021. od 13.00 do 15.00 i petak, 24.09.2021. od 10.00 do 12.00, a okupit će vlasnike i direktore renomiranih kompanija, međunarodne i domaće ekonomske stručnjake, kao i stručnjake u oblasti SCM-a i upravljanja proizvodnim procesima.

Tijekom webinara bit će predstavljano vanjskotrgovinsko poslovanje ove industrije, stanje na tržištu EU i lanci snabdijevanja, potencijali i prilike kada je u pitanju postpandemijski trend vraćanja proizvodnje u Europu, te druge teme i pitanja koje od važnosti za kompanije u metalskom sektoru. Samo neki od  govornika i panelista su:

• Martin Gaber, Direktor za Zapadni Balkan, German Trade and Invest – GTAI

• Faruk Hadžić, Makro-ekonomski analitičar, IUS Sarajevo

• Ognjenka Lalović, Direktorica, Asocijacija Metalske i Elektroindustrije pri VTK BiH

• Snježana Kopruner, Direktorica, GS-TMT Travnik

• Hadis Bajrić, Profesor i konsultant, Mašinski Fakultet Sarajevo

• Nermana Ajanović, Voditeljica odjela projekata, MojPosao.ba/Kolektiv

• Tarik Kadrispahić, Direktor, Targer Engineering & Consulting

Ovaj webinar prvi je u nizu online događaja u organizaciji Targer E& C i GIZ-a, s ciljem promocije i podrške ključnim granama bh. Industrije-metal, drvo i turizam. Konferencija je namijenjena menadžerima, direktorima, poduzetnicima i ekspertima svih kompanija iz metalske industrije Bosne i Hercegovine i regije SEE, kao i svim zainteresiranim sudionicima koji  surađuju ili imaju dodirnih točaka s ovom granom industrije.

Prijave na online konferenciju putem linka ispod https://targer.ba/soi/prijava.php?id=91 

Projekt EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave s poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milijun eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Tagovi: