DIREKTORI
Kako će CEO ocijeniti vlastitu “izvedbu”?
Manager Svijet 21 svibnja, 2023

 

Želite nekog s dobrom prosudbom, nekoga s “dostatnom količinom iskustva”. Na taj način od njega možete dobiti i iskrene odgovore u trenutku kada vam trebaju.

 

Jeste li se ikada pitali tko bi trebao procijeniti vaše vještine kao glavnog izvršnog direktora? Valjana i trijezna procjena sebe nikada nije lagana. Ali dr. Dee Soder, koja je savjetovala stotine izvršnih direktora kao osnivačica CEO Perspective Group u New Yorku, nudi korake za to. Dobra je vijest da to ne morate raditi sami.

Tražite savjetovanje izvana

Kultivirajte ono što Soder naziva „osobnim kabinetom“, tri do pet osoba koje vas poznaju, koje poznaju vaš posao i ne boje se reći vam nešto. To je način na koji možete spriječiti odjekivanje informacija koje ne želite da procure izvan kruga ljudi kojima vjerujete.

Osvrnite se na svaki dan

Odvojite svaki dan 30 do 60 minuta kako biste zapisali svoje misli. Zvuči smiješno – tko ima vremena za to? No ta je praksa davno provjerena od strane management gurua Toma Petersa. Bilježenje vam daje vrijeme za poslušati „dosadnu sumnju, instinkt koji vam govori da nešto nije u redu“, kaže Dee Soder.

Zaposlite iznimno dobrog  asistenta

Ne govorimo o asistentu koji zna dobro tipkati. Želite nekog s dobrom prosudbom, kaže Soder, nekoga s “dostatnom količinom iskustva”. Na taj način od njega možete dobiti i iskrene odgovore u trenutku kada vam trebaju.

Stratego / Manager.ba

 

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti