JOŠ SE NE ZNA DATUM PRODAJE
JET planira prodati sve benzinske crpke u Njemačkoj i Austriji
Manager Svijet 06 svibnja, 2024

 


U vrijeme kad se naftna industrija mijenja, operater benzinskih crpki JET iznenađuje: Prodaje se cijela mreža benzinskih crpki u Njemačkoj i Austriji.
JET navodno planira prodati sve svoje poslovnice benzinskih crpki u Njemačkoj i Austriji. Cijena je gotovo tri milijarde eura, javljaju njemački mediji.   
 

To proizlazi iz tromjesečnog izvješća matične kompanije Phillips 66, prenose njemački mediji. Odluka dolazi kao dio preusmjeravanja grupe koja se u budućnosti želi više koncentrirati na svoje temeljne poslove.

Pritisak sve veći

Phillips 66 slijedi trend koji se pojavljuje u industriji. Total Energies također je već prodao svoje benzinske crpke u Njemačkoj.

Pritisak na prodaju dolazi ne samo od strane ulagača, uključujući fond Elliott Investment Management, koji poziva na ponovno fokusiranje na poslovanje rafinerija.

Još se ne zna datum prodaje

Još se ne zna točno kada bi se prodaja trebala dogoditi. Kako navode njemački mediji, JET-ove benzinske crpke se procjenjuju na 3 milijarde dolara.

JET ima 815 benzinskih crpki u Njemačkoj i 154 u Austriji. Stručnjaci iz industrije procjenjuju vrijednost prodaje na oko tri milijarde američkih dolara.

Prema pisanju njemačkih medija, pojedinačne, dobro locirane benzinske crpke sa zemljištem mogle bi vrijediti i do milijun eura.

 

fenix-magazin.de / Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
Savjeti