SAVJETI
Jedna od 10 najmoćnijih žena u biznisu: "Balans između privatnog i poslovnog je laž"
manager.ba/biznis.telegraf.rs 16 studenog, 2021
Izvor fotografije:
biznis.telegraf.rs

Kao što će potvrditi skoro svaka zaposlena majka, pokušaj da svaki dan ispunjava sve radne i obiteljske obaveze može izgledati kao nemoguća misija.

 

- Ravnoteža između privatnog i poslovnog života je laž - rekla je prošlog tjedna predsjednica i izvršna direktorica TIAA, Thasunda Brown Duckett, na summitu "Fortune Most Powerful Women Summit". Kako je dalje navela, ta dva aspekta se nikada nisu pomirila.

Thasunda, inače, upravlja imovinom kompanije vrijednom više od 1 bilijuna dolara, a kaže da je pokušala da živi svoj život više kao dobro raznovrsni portfolio. Evo što je mislila pod tim: uzmite u obzir sve uloge koje igrate, a koje su vam najvažnije (zaposleni, supružnik, roditelj, sestra, kćerka, prijatelj itd). Zatim podijelite svoje vrijeme na svaku ulogu, predložila je.

Zaključak je da nitko u tom slučaju ne može da pruži 100% od sebe, za svaku od ovih "uloga". Ova direktorica je istakla da njena deca, možda, dobivaju 30% nje. Ali je također navela da, kada je potrebno, taj procenat raste, prenosi CNN.

Kao i kod raznolikog portfelja, ne očekujte da ćete svaki dan nadmašiti svako svoje ulaganje.

"Cilj je da vremenom nadmašite ovu stvar koja se zove život", rekla je i dodala: "Možda nisam najbolja mama u svakom momentu. Ali, s vremenom sam zaista dobra majka. Možda neću osjećati svakog dana kao da radim najbolje što mogu kao izvršni direktor. Ali, s vremenom mislim da sam prilično dobar vođa", kaže Thasunda Brown Duckett.

Trenutno, ona je samo jedna od dvije Afroamerikanke koje vode kompaniju Fortune 500 i četvrta koja je to ikada učinila. Također je na desetom mjestu Fortune-ove liste najmoćnijih žena u 2021. godini.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Tagovi: