MILIJUNAŠI
Jedan od poslovnih lidera regije: Fakultet sam završio u 46. godini
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 05 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

“Svaka zemlja ima svoje prednosti, a onaj tko smatra da ne treba učiti i razvijati se, taj je brat od budale. Ja sam završio fakultet u 46. godini i nije me bilo sramota da budem najstariji u klasi. I nisam smatrao da bilo kome mogu da držim predavanje”, izjavio je na Samitu privrednih lidera regiona predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

 

Kao privrednik i vlasnik, kako je dodao, nikada nije mislio da ima pravo da tvrdi da je njegova ideja uvijek najbolja, a ima mnogo lidera koji smatraju da “ako priznaju da ne znaju nešto to je drama”.

U svim promjenama, kako je istakao, neko dobro radi pod pritiskom, ali on smatra da je pravo vrijeme za izmjene “kada je brod u marini, pod vjetrobranom”, tada se radi “trening sa posadom”.

Vrijeme povijesno najjeftinijih kamata je jako dobro za sprovođenje promjena, ocijenio je.

“Mi u Atlanticu trenutno radimo jedno veliko interno pospremanje. Pošto nas pitaju stalno što radite, odavno niste ništa kupili – radimo na vrijednosti naših brendova koje želimo duplirati, a također i da unaprijedimo odnose sa stejkholderima”, poručio je Tedeschi, prenio je Blic.

Tagovi:
Povezani članci

1

2