PROJEKTI
Javni poziv mladima da do 12. 08. dostave planove pokretanja vlastitog biznisa
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 25 srpnja, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za financiranje i sufinanciranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.

Javni poziv je otvoren do 12. kolovoza/augusta 2019.

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje KS.

U zadanom roku potrebno je da mladi aplikanti dostave poslovni plan vlastitog biznisa, i to i na aplikacijskom obrascu i elektronski.

Ocjenu poslovnih planova i postupak dodjele bespovratnih sredstava, shodno utvrđenim kriterijima, provodi komisija koju imenuje općinski načelnik, istaknuto je na web stranici Općine Centar Sarajevo.

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici.

Pisane prijave podnose se Komisiji za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar putem Službe za financije, privredu i lokalno ekonomski razvoj, Mis Irbina 1.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu planirano je 242.000 KM.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - Liječenje prijeloma i ozljeda kralježnice
NOBEL CORPORATION
Kako je Tornado izbrisao sramotni grafit u Mostaru
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijenta – prevencija iznenadne srčane smrti