POZITIVAN PRIMJER
Jasmin Badžak, direktor firme Surtec-Eurosjaj iz Konjica, pobijedio koronavirus
Manager.ba/akta.ba BiH 30 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Direktor firme Surtec-Eurosjaj iz Konjica i aktualni potpredsjednik FK Željezničar Jasmin Badžak pobijedio je koronavirus.

 

Badžak je na prve znake sumnje započeo s boravkom u samoizolaciji. Uslijedilo je testiranje na virus koje je potvrdilo da je pozitivan na COVID-19, nakon čega je nastavio boravak u izolaciji.

Badžak je u ime kompanije Eurosjaj prisustvovao proslavi 70 godina rada kompanije Igman iz Konjica 11. ožujka/marta na kojoj je bila jedna zaražena osoba iz Srbije.

Badžak je jučer obavio novo testiranje na virus, a na sreću test je pokazao negativan rezultat.

"Simptomi koji su se meni javljali nisu bili u vidu temperature i kašlja. Ali po saznanju da je na druženju na kojem sam bio također bila i osoba koja je pozitivna, otišao sam u izolaciju. Ponovo sam radio test i sada je negativan", priča Badžak za Hayat.

Badžak je rekao da je virus pobijedio radeći na podizanju imuniteta. "Čajevi, vitamini… sve što treba jednom organizmu. Sada sam dobro i odlično se osjećam", istakao je.

Na pitanje da li je trebalo organizirati manifestaciju ili ne, on je kazao da bi sada bi svi rekli ne. No, tada nitko nije znao da će neko među dragim gostima imati virus.

"Sada samo treba svima poželjeti sreću i da se što prije oporave", rekao je Badžak.

Eurosjaj je poduzeće osnovano 1996. godine kao jedna od prvih “joint venture” kompanija u BiH s firmom SurTec International iz Njemačke, jednim od vodećih proizvođača specijalnih kemikalija za površinske zaštite metala u Europi. Firma bilježi kontinuirani rast i razvoj na svim poljima poslovanja i danas je stopostotni bosanskohercegovački brend, prenosi hayat.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta