INVESTICIJE
Japanci u Srbiji grade tvornicu od 382 milijuna eura
manager.ba/biznisinfo.ba Regija 16 prosinca, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Rok za izgradnju tvornice je 17 mjeseci, a u njoj će biti zaposleno 560 radnika.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je činjenica da je Japan izabrao Inđiju i Srbiju da u njoj gradi novu tvornicu guma kompanije “Toyo tires” velika pobjeda ove države jer je osigurala investiciju vrijednu 382 milijuna eura.


“Ovo je prva kompanija “Toyo tiresa” u Europi. Hvala vam što ste nas izabrali. Ja sam ponosan što će Srbija biti domaćin jedne ovako velike i pametne fabrike. To će omogućiti bolji život za građane Inđije i Srbije”, rekao je Vučić na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju tvornice guma.

On je rekao da je posebno značajno da je ova investicija osigurana u vrijeme velike pandemije i u izuzetnoj konkurenciji drugih europskih zemalja, posebno Poljske i poručio da će Srbija nastaviti da se bori za svaku novu investiciju.

Više od 500 radnika

Rok za izgradnju tvornice je 17 mjeseci, a u njoj će biti zaposleno 560 radnika.

Japanski gigant osnovan je 1945. godine, sa sjedištem grupacije u Osaki. Poslovne aktivnosti grupe zasnivaju se na tri osnovne grane – gume, automobilska tehnologija i kemikalije. Gume “Toyo tires” prisutne su u Europi više od 30 godina.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti