KOMPANIJE
Iz Abraham grupe najavili početak rada Aluminijeve ljevaonice za dva mjeseca
manager.ba/akta.ba BiH 16 rujna, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Što se tiče situacije na globalnom tržištu aluminija, iz izraelsko-kineske grupe kažu kako se tržište polako oporavlja te se očekuje dodatna stabilizacija tijekom 2021. godine.

 

U tijeku su radovi na revitalizaciji Aluminijeve ljevaonice, a prema najavama iz Abraham grupe, prve količine aluminija, nakon više od godinu dana pauze u radu nekadašnjeg giganta, očekuju se u studenom/novembru ove godine.

Iz Abraham grupe, koja je u travnju/aprilu ove godine uzela u najam Aluminijeve pogone, Feni su kazali kako se sve odredbe potpisanog sporazuma uredno izvršavaju.

Tako je u kolovozu/augustu zaposlena prva grupa od 22 djelatnika, a krajem prošlog tjedna isplaćena je i prva plaća u novoj tvrtki Aluminij Industries d.o.o.

U rujnu/septembru bit će angažirana 52 radnika te još 6 u listopadu/oktobru, čime će biti ispunjena odredba ugovora o povratku 80 radnika na posao u prvoj fazi obnove proizvodnje.

Trenutno se radi na čišćenju pogona ljevaonice, pregledava se postojeća i instalira nova oprema.

Ljevaonica bi trebala biti puštena u rad u roku od 90 dana od angažiranja prvih radnika, odnosno najkasnije 5. studenog/novembra, a u studenom/novembru se očekuju i prve količine aluminija za izvoz, najavili su iz Abraham grupe.

Što se tiče situacije na globalnom tržištu aluminija, iz izraelsko-kineske grupe kažu kako se tržište polako oporavlja te se očekuje dodatna stabilizacija tijekom 2021. godine.

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja/jula 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog više od 400 milijuna maraka akumuliranog duga, a više od 900 radnika ostalo je bez posla.

U travnju ove godine M.T. Abraham grupa i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o najmu Aluminijevih pogona, a nekadašnji Aluminij sada djeluje pod imenom Aluminij Industries d.o.o.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce