INVESTICIJE
Investicija njemačkog diva u BiH od 9,5 milijuna KM
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 29 rujna, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih od kako firma u Tešnju posluje, (cca 700 zaposlenih).

 

Načelnik općine Tešanj Suad Huskić posjetio je kompaniju Mann+Hummel BA, koja je dio njemačkog koncerna Mann+Hummel, a koja se bavi proizvodnjom filtera, između ostalog i za autoindustriju.

Dočekali su ga direktor Mahmut Galijašević i Amir Kurtić, vođa investicijskog projekta. Huskić je impresije podijelio na svom Facebook profilu, kao i zanimljive informacije o investicijama kompanije, piše BiznisInfo.

– Bilo je mnogo razloga za posjetu: Nova investicija u Logistički centar vrijedna cca 9,5 milijuna KM (vjerojatno jedan od najsuvremenijih u BiH) – napisao je Huskić.

Dalje, rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih od kako firma u Tešnju posluje, (cca 700 uposlenih). Na kraju, treća stvar koju je izdvojio su novi implementirani standard ISO 45001:2018 (zaštita zdravlja i sigurnosti zaposlenih).

– Činjenica da njemačka grupacija dalje reinvestira i pojačava svoje poslovanje u Tešnju unosi optimizam, a posebno raduje spoznaja da se to postiže sa „domaćim“ menadžmentom, znanjem i sposobnostima. Iz Mann+Hummela BA su nam najavili skori završetak investicije, pa i povećanje broja radnih mjesta. Iskrene čestitke menadžmentu i svim uposlenim! – naveo je Huskić, koji je u posjetio bio s delegacijom Vlade ZDK.

Novi logistički centar

Dodao je da su se uvjerili da Tešanj ima ozbiljne poslovne subjekte koji su se prilagodili novim okolnostima poslovanja (COVID). Postižu se svjetski standardi vrijedni poštovanja koji ukazuju da se rast i razvoj moraju nastaviti.

– Inače, posljednji podaci Porezne uprave FBiH (18.9.2020.) govore da u Tešnju ima cca 13.400 radnih mjesta, i ukazuju na vitalnost proizvodnog sektora i prilično uspješno nošenje s ekonomskom krizom – zaključio je načelnik.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo