KOMPANIJE
Investicija domaće kompanije u Sarajevu od 10 milijuna KM
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 10 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Riječ je o nadograđenom objektu, odnosno objektu je već postojao, ali je veći dio izgrađen nanovo i renoviran po europskim standardima.

 

Domaća kompanija Zeka-Comerc otvorit će ovog mjeseca veliki baucentar u Sarajevu. Ovo je njihov 5. baucentar u nizu.

Nejla Aljić, direktorica marketinga, kazala je za BiznisInfo da je objekt rađen, kao i do sada, u suradnji i konceptom austrijske kompanije Let's do it. Baucentar Zeka-Comerc u Sarajevu će biti do sada najveći baucentar na prostoru od 7.400 m2.

– Kao i svi ostali naši baucentri, u ponudi će se naći preko 35.000 artikala raznih stranih i domaćih brendova, a to su alati, građevinski materijal, suha gradnja, vijčana roba, vrtni program, rasvjeta, sve za domaćinstvo, bijela tehnika, i mnogi drugi. Baucentar se nalazi na adresi Rakovička cesta 58, Ilidža. Svečano otvorenje planirano je 23.07. u 12 h – kazala nam je Aljić.

Riječ je o nadograđenom objektu, odnosno objektu je već postojao, ali je veći dio izgrađen nanovo i renoviran po europskim standardima.

– Vrijednost kompletne investicije, od kupovine zemljišta, renoviranje, izgradnje novog dijela objekta, te samog lagera je oko 10 milijuna KM – kazala nam je Aljić.

Obavljen je intervju s preko 200 radnika, od kojih je 60 dobilo posao.

Inače, kompanija Zeka-Comerc je osnovana 1995. godine. Nastala je kao produkt dva brata koji su uzajamno vrijedno radili da danas naprave kompaniju s 23 poslovne jedinice i 300 uposlenih radnika.

– Unutar 23 poslovne jedinice, Zeka-Comerc posjeduje transport u BiH s 80 voznih jedinica, transport u Sloveniji s 20 kamiona, 5 baucentara u Gračanici, Tuzli, Gradačcu, Zenici i u Sarajevu (uskoro otvoren), 3 samouslužne autopraonice, 2 benzinske pumpe u Gračanici i Zenici, 2 cafe bara, vlastitu proizvodnju metalnog pogona, te market – ističe sugovornica.

Zeka-Comerc posluje širom BIH, a poslovnice se nalaze na području 3 kantona.

Kako kaže, cilj im je postati broj 1 u BiH kada je riječ o baucentrima, te izgraditi prepoznatljiv brend. Svakako da neće stati na 5. baucentru, te planiraju i dalje otvarati nove baucentre i nova radna mjesta u drugim dijelovima BiH.


Objekt Zeka-Comerc u Zenici

Dodajmo na kraju da će na dan otvaranja kupci će imati popust od 15 posto na kompletan asortiman, kolo sreće s brojnim vrijednim nagradama, mogućnost sudjelovanja u izvlačenju BEKO frižidera, popust od 10 posto na narednu kupovinu, te ih očekuju mnogi pokloni, kao svakako dobra zabava uz hranu i piće.

Pandemija ih nije zaustavila

Govoreći o posljednjim događanjima s koronavirusom koji je imao ekonomske posljedice na cijelu BiH, Aljić kaže da je pandemija itekako uzela svoj danak i u ovoj kompaniji, ali su nastojali da se bore sa situacijom onako kako najbolje umiju, i velikim dijelom su uspjeli.

– Nama su naši radnici zaista na prvom mjestu, te Zeka-Comerc nije niti jednog radnika otpustio u vrijeme pandemije, čak što više, otvorili smo novih 60 radnih mjesta.  Da ćemo osjetiti efekte pandemije, svakako da hoćemo. Kao i svi drugi, nećemo se ubrzo vratiti na tempo rada koji je bio planiran – ističe Aljić.

Dodaje da se nisu dali omesti ni ovom pandemijom, te su ostali pri tome da svoje ciljeve ostvare, ali svakako da jedan dio planova neće moći biti realiziran.

– Opet, u svemu ovome, ja moram da kažem da trebamo da gledamo što pozitivnije i izvučemo najbolje od svega. Evo za primjer je baš naša kompanija koja je vrijeme pandemije iskoristila za mijenjanje kompletnog softverskog sistema, te izgradila novi centralni magazin – zaključuje sugovornica.

Tagovi: