POZITIVAN PRIMJER
INTERVJU sa organizatorom najperspektivnije konferencije za mlade u BiH: 'Poslušajte mlade koji su ostali u BiH i uspjeli'
Manager.ba BiH 20 svibnja, 2019

U iščekivanju konferencije za mlade 'POKRENI SE I (P)OSTANI' , koja će se održati 31. svibnja u INTERA TP u Mostaru, razgovarali smo sa njezinim organizatorom, mladim poduzetnikom Kristianom Marićem, vlasnikom prvog u regiji LUX Business Bara i članom Upravnog odbora Mreže mladih poduzetnika LUX.

1. Kako ste došli na ideju da organizirate konferenciju za mlade POKRENI SE I (P)OSTANI?

Sukladno potrebama tržišta rada i same konkurentnosti na domaćem tržištu dolazimo u situaciju da visok postotak nezaposlenosti utječe na razvoj poslovne okoline. 

Potaknuti iskustvom i željom za promjenama, pokrenuli smo inicijativu umrežavanja mladih i poduzetnika koji će zajedničkim snagama utjecati na promjene u obrazovanju i poslovnom okruženju. 

U suradnji s INTERA T.P. i poslovnim portalom Manager.ba pozvali smo akademski, poduzetnički i javni sektor na organizaciju najperspektivnijeg događaja za mlade i poduzetnike u BiH s naglaskom umrežavanja i zajedničkog utjecanja na obrazovanje i lokalnu samoupravu. 

 

2. Zašto mladi odlaze iz BIH i kako to promjeniti?

Promjene su neizbježive, jer svakodnevni smo svjedoci promjena na koje utječu svi od pojedinca do državnog vrha. 

Samo trend iseljavanja se već godinama nalazi na području BiH i Balkanskih država, te će taj trend ostati sve dok ga nešto ne zamijeni. 

Način na koji se mijenjaju trendovi su promjene koje čine lideri svakodnevno, a ti lideri za sobom vode temeljite promjene. 

 

3. Vi ste mlad, ali poduzetan. Otvorili ste prvi u regiji LUX Business Bar, a i u Upravnom ste odboru Mreže mladih poduzetnika LUX. Što Vas inspirira da ostanete ovdje?

LUX Business Bar je prepoznatljiva i poželjna lokacija za poslovne sastanke i društvena okupljanja.

U veoma kratkom vremenskom roku LUX je postao sinonim za ideje, poduzetništvo i razvoj.

 

 

Nakon samog otvaranja LUX-a pokrenuli smo Mrežu Mladih Poduzetnika LUX na državnoj razini s vizijom izgradnje održive zajednice koja će zajedničkim djelovanjem izgraditi bolje biznise i bolje lidere. 

Inspiraciju nalazim u svakodnevnom radu s ljudima i projektima, a jedna posebna riječ koja nas sve svakodnevno pokreće je "Sloboda" - kretanja, djelovanja, izbora, mišljenja i rada. Sloboda me pokreće da zajedno s mladima radim i razvijam državu u kojoj svi zajedno živimo. 

 

4. Koga i što možemo očekivati na konferenciji za mlade 31.05.?

Kroz cjelodnevni program konferencije očekuju se govornici, radionice i panel diskusije s različitim nagradnim i zabavnim programom. 

Zajedno s organizatorima su pozvani i partneri iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, gdje se zajedno sa akademskim i javnim sektorom očekuje više od 300 sudionika. 

U sklopu same konferencije nakon formalnog dijela programa konferencije Mreža Mladih Poduzetnika LUX organizira "LUX Networking" susret umrežavanja poduzetnika iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. 

 

5. Zašto bi se mladi trebali odazvati i doći na konferenciju? 

Što radimo? Mi gradimo Budućnost.

Što tražimo? - Vaše vrijeme i vašu podršku.

Tko? - Vi, mi i ostali pojedinci koji žele poslati poruku i glas borbe za bolje sutra.  

Zašto? - Pokreni se i (P)ostani je sinonim za borbu mladih u državi koja zanemaruje veliku stopu nezaposlenosti i gdje je najvažnije pitanje "čiji si?" 

 

P. S. Život je jednostavan. Odluka je na Vama.

 

Više o konferenciji pronađite OVDJE.

 

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb