NOVI OBLIK POTICAJA
IKEA: Mjesec dana plaćenog dopusta za tate
Manager.ba/Poslovni.hr Regija 28 studenog, 2018

U tvrtki IKEA Hrvatska roditeljski dopust trenutačno koristi gotovo 15 % zaposlenika.

Kako bi pomogla svojim zaposlenicima s malom djecom i pokazala im da uvažava njihov privatni život, IKEA uvodi novi oblik poticaja.

Svi zaposlenici tvrtke IKEA Hrvatska koji su postali tate, od sada mogu koristiti mjesec dana plaćenog dopusta, koji će provesti sa svojom bebom nakon što se njihove partnerice vrate na posao.

Tijekom jednokratnog dopusta novi će tate primati punu plaću.

Riječ je o dodatnoj pogodnosti koju pruža tvrtka IKEA u Hrvatskoj za svoje zaposlenike, povrh onoga što je osigurano zakonom.

Ova je odluka dio šireg pristupa organizacije IKEA Jugoistočna Europa za unaprjeđenje rodne ravnopravnosti u zajednici te nastojanja da zaposlenicima pokaže kako ih cijeni kao cjelovite ličnosti – od njihovih uloga na poslu, kao i onih kod kuće.

Vrijeme koje provodimo sa svojim obiteljima važno je za zdravu ravnotežu privatnog i poslovnog života i čini naše zaposlenike zadovoljnijima. Znamo da je to vrijeme još i važnije našim zaposlenicama i zaposlenicima koji imaju malu djecu. Želimo im pomoći u novim ulogama! Istovremeno, svjesni smo kako u više od 95 % slučajeva u Hrvatskoj uglavnom mame odlaze na roditeljski dopust, najčešće stoga što obitelji odlučuju da je to bolje zbog financijskih razloga. Kao tvrtka okrenuta postizanju rodne ravnopravnosti, plaćenim jednomjesečnim dopustom za naše tate želimo promicati ravnopravno sudjelovanje očeva u odgoju djece od najranije dobi, istaknula je Mirta Pađen Lee, HR menadžerica tvrtke IKEA Hrvatska.

Povezani članci

1

2