ZANIMLJIVOSTI
Hrvatski grad daje po 25.000 KM obiteljima koje kod njih kupe kuću
manager.ba/biznisinfo.ba Regija 12 listopada, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Uz davanje nepovratnih sredstava za kupnju ili uređenje nekretnina, Grad je ove godine započeo i s poticanjem obrađivanja zapuštenih prostora.

 

Kako bi potakao demografsku obnovu i zadržao mlade, za kupovinu nekretnine hrvatski grad Vrbosko daje poticaj mladim obiteljima. Osim toga, dijele i sjemenski krumpir i sadnice voća.

Vrbovsko već drugu godinu zaredom dodjeljuje 100.000 kuna (oko 25.000 KM) mladim obiteljima za kupovinu nekretnine kako bi potakli demografsku obnovu i doseljavanje mladih obitelji. 

– Djevojka i ja smo živjeli u kući s mojim roditeljima, bili smo se dvoumili da li ostati živjeti u rodnom Vrbovskom ili odseliti u Rijeku ili neki drugi veći grad. Čuli smo za poticaj koji provodi Grad, na natječaju smo ostvarili sve uvjete i dobili smo bespovratno 100.000 kuna za kupnju prve nekretnine. To je presudilo da ostanemo živjeti ovdje, a nadam se da ćemo uskoro ovdje zasnovati i svoju obitelj. Za dio iznosa smo digli kredit, ostatak smo dobili od Grada i kupili smo stan kojeg smo već potpuno renovirali. Za nas je ovo kao dobitak na lotu. To je veliki novac i teško ga je zaraditi i kada ti ga netko da, svaka riječ je suvišna – priča za 24sata Bojan Simunović (32), pohvaljujući mjeru Grada koja je velika pomoć mladima, a koji su se u velikom broju već odselili.

Uz davanje nepovratnih sredstava za kupnju ili uređenje nekretnina, Grad je ove godine započeo i s poticanjem obrađivanja zapuštenih prostora.

Naime uslijed pandemije koronavirusa Grad je s ciljem osiguranja samodostatnosti za sve zainteresirane stanovnike u proljeću osmislio projekt pomoći građanima doniranjem sjemenskog krumpira, te sadnice krušaka i jabuka.

Za voćne sadnice se javilo preko 700 obitelji, a za sjemenski krumpir se javilo više od 800 i svakoj je podijeljeno 25 kg sjemenskog krumpira s pripadajućom količinom umjetnog gnojiva i prihrane.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce