ZANIMLJIVOSTI
Hrvatska: Oglas za posao sa plaćom od 3.700 KM i stanom od 55 kvadrata nikome nije zanimljiv
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 23 kolovoza, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra nije stigla nijedna prijava iako nude plaću od 14.000 kuna neto (oko 3.700 KM), stan od 55 kvadrata i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Oglas je na društvenim mrežama raspisan kako bi se dobio uvid u interes za to radno mjesto.

Za radno mjesto pedijatra u dubrovačkom Domu zdravlja bit će raspisan konkurs koji je u pripremi i koji čeka rješenje Ministarstva zdravstva.

No kako bi ostvarili uvid u interes potencijalnih kandidata za ovo radno mjesto, iz ove zdravstvene institucije oglas su prvobitno objavili putem društvenih mreža.

‘Oglas je izašao prije 15-ak dana, nijedan liječnik iz Hrvatske se nije javio. Kako se cijela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici koja vjerojatno do listopada ili čak studenog neće krenuti s radom, mi ćemo objaviti kako tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo vidjeti što će se dogoditi i hoće li se netko javiti’, rekao je za Dubrovački dnevnik direktor Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni doći raditi u Dubrovnik te da zasad ima nešto zainteresiranih iz susjednih zemalja poput BiH, Crne Gore i Srbije.

‘Međutim ti liječnici nemaju licence za rad u Hrvatskoj’, rekao je Bazdan koji smatra kako nema dovoljno liječnika ni pedijatara, a oni s kojima su razgovarali su ‘izuzetno zadovoljni uvjetima’.

Smatra, pak, kako ljudi u Hrvatskoj nemaju posebno naviku useljenja u neki drugi grad zbog posla što je čest slučaj u razvijenijim europskim državama.

Tagovi:
Povezani članci

1

2