KOMPANIJE
AS Holding će izvoziti u Kinu?
Manager.ba/indikator.ba BiH 05 lipnja, 2018

As Holding potpisao je memorandum o saradnji sa jednom kineskom kompanijom na marginama sajma China Smart Expo-u, koji je održan u Budimpešti u periodu od 31.05. do 02.06.2018. godine. 

Direktor izvoza As Holdinga Vedad Halilović održao je sastanak sa Tian Zhongwei iz kompanije China Shandong Province Tutian Import Export Co.Ltd. sa kojim je razgovarao o izvozu proizvoda AS Holdinga u Kinu, nakon čega je u tu svrhu potpisan memorandum o poslovnoj saradnji. 

Na poziv kineske agencije za promociju kineskih firmi u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, delegacija P/G Komore FBiH je učestvovala na China Smart Expo-u u Budimpešti, a u delegaciji su bili predstavnici As Holdinga iz Tešnja, direktori izvoza i uvoza koji su predstavljali 17 kompanija, direktori izvoza firmi MS WOOD iz Sarajeva i Točak d.o.o. iz Jelah-Tešnja. 

Sajam je okupio više od 300 kineskih kompanija iz oblasti automobilske, hemijske, elektro/energetske, građevinske, prehrambene, tekstilne industrije, turizma i obrazovanja. 

Pored 300 kineskih kompanija, akreditovano je 4.300 posjetilaca koji su sa kineskim privrednicima održali više od 2.000 bilateralnih sastanaka. 

Otvaranju sajma China Smart Expo prisustvovao je i NJ.E. Aleksandar Dragičević, ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj. 

Privredna delegacija je na poziv ambasadora Dragičevića posjetila Ambasadu Bosne i Hercegovine u Budimpešti. 

Nakon predstavljanja proizvodnog programa As Holdinga ambasadoru Dragičeviću, Goranu Pranjiću i Emiru Vladaviću, iskazana je namjera tješnje saradnje putem komore te bh. ambasade sa mađarskim privrednicima, prvenstveno na plasmanu roba As Holdinga na mađarsko tržište, nabavci pšenice za Klas Sarajevo kao i povezivanju automobilskih klastera dviju zemalja.

Tagovi:
Povezani članci

1

2