NOVO RUHO
Hoše komerc na tržište plasirao redizajnirana pakiranja branda Bony
Manager.ba BiH 19 siječnja, 2018

Hoše komerc d.o.o. počeo je sa plasmanom na tržište novih redizajniranih pakiranja svog poznatog branda Bony. Redizajniran je kompletan slatki i slani program, tj. ambalaža svih 50 proizvoda kao što su kiki-riki, lješnjak, košpice, badem, kakao, kokos, grožđice, zatim začini, riža, palenta, suncokret i kukuruz kokičar.    

“Pakeraj kao potpuno novi odjel proizvodnje u Hoše komercu smo pokrenuli još 1999., a Bony je plasiran na tržište iste te godine kada i kava Merka. Brand Bony je nastao kao odgovor na jako tešku situaciju u kojoj se tada našla cijela domaća prehrambena industrija koja je bila pod velikim pritiskom uvoznih proizvoda. Kao domaći brand Bony je vrlo brzo stekao povjerenje potrošača. Krenulo se sa nekoliko artikala da bi danas Bony narastao u jednu od najbolje pozicioniranih domaćih linija proizvoda poznatih kao ‘pakeraj praškastih i zrnastih proizvoda’. Projekt redizajna smo uspješno okončali i drago nam je da smo našu emociju druženja, te kuhanja i topline obiteljskog ambijenta u cjelosti prenijeli na nova pakiranja”, navode iz kompanije Hoše komerc. 

Novi dizajn branda Bony na prepoznatljiv način još više naglašava privrženost konceptu domaće, zdrave i ukusne ishrane, njegujući tradiciju kuhanja na ovim prostorima. Projekt je realizirao dizajner Kemal Bećirević i njegov Studio MRAK iz Sarajeva. Sam dizajn je zadržao prepoznatljivost branda BONY uz dodane elemente domaćih etno motiva.

Osnovna djelatnost kompanije Hoše komerc je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim slastičarstvo, pakeraj i pržionica kave, kao i distribucija proizvoda. Hoše komerc zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. 

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio obiteljskog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od devet prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo. 
 


 

Povezani članci

1

2