SVJETSKI BRAND U SARAJEVU
HIDESIGN: Preferirali su ga princeza Diana i Nelson Mandela
Manager.ba BiH 18 srpnja, 2018
Hidesign Iconic kolekcija - The Boxy bag
Izvor fotografije:
HiDesign

Poznati svjetski brand, HiDesign, otvorio je svoj prodajni objekat u Sarajevu na adresi Vladislava Skarića 10. Smješten odmah do hotela Europa.

Objekat se prostire na dva kata i 170 kvadrata, a građani i građanke Sarajeva u njemu mogu pronaći širok asortiman kožnih proizvoda i modnih dodataka kao što su aktovke, torbe, torbe za laptope, ruksake, odjeću, obuću, novčanike, sunčane naočale i druge male kožne proizvode.

 

Naglašavajući da je brand HiDesign trenutno prisutan u više od 24 države Europe, Amerike, Australije i Azije, osnivač i vlasnik, Dilip Kapur, istakao je da će Sarajevo imati posebno mjesto u poslovnoj strategiji branda.

”Sarajevo se nalazi na raskrižju Europe. Svojom jedinstvenom energijom i naslijeđem jako je slično našem brandu i zbog toga je savršeno mjesto za naš dom”, naveo je Kapur.

Dodao je da će objekat nuditi nove i moderne artikle.

 

 

Novi objekat priča priču Hidesign branda

 

Od njegove buntovne prošlosti, koristeći arhivske fotografije i muzejske cjeline uključujući prvu torbicu koju je Hidesign dizajnirao 1978. godine do “Boxy torbe“ za koju je Hidesign u Velikoj Britaniji osvojio nagradu ‘Accessory of the Year’.

 

Objekat također ističe popularnost branda kroz recenzije digitalnih influencera koji posebno ističu autentičnost, ručni rad i ekološki osviješteno kožarstvo koje su glavna obilježja Hidesign-a.

“Ponosi smo što građanima i građankama Sarajeva možemo predstaviti Hidesign brand. Stari Grad kao mjesto gdje se baštini prošlost, bit će centralna Hidesign lokacija za Europu i nudit će kompletan izbor najnovijih Hidesign kolekcija“, kazao je Raif Turko, zastupnik Hidesign Sarajevo.
 
Hidesign globalno je prisutan u premium outletima - House of Fraser u Velikoj Britaniji, Myers i David Jones u Australiji, Stuttafords u Južnoj Africi, Galeries Lafayette i Plaza Indonesia u Jakarti i Two Rivers u Keniji.

Trenutno, Hidesign vodi 85 objekata i ima distribucijsku mrežu u 24 države svijeta kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Autralija, Indija, Južna Afrika, Rusija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Portugal i Kenija. 

Osnovan 1978. godine od strane Dilipa Kapura, Hidesign je grupacija koja je redefinirala viziju luksuza kroz visok kvalitet proizvoda, ekološku svijest i personaliziranu uslugu.

 

                                                                                                                    

Hidesign je postao prepoznatljiv kroz vlastiti brand nastao na snažnom baštinjenju ručnog rada i inovacija.

Održavajući svoju usredotočenost na klasični suvremeni modni izričaj, sa bezvremenskim, ali i hrabrim dizajnom, Hidesign je pravi izbor za pametne i sofisticirane urbane profesionalce.

 

Više informacija na www.hidesign.ba 

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo