BICIKLIJADA
Hercegovina Classic: U četvrtak biciklijada, u subotu profesionalna utrka
manager.ba 20 rujna, 2022

Još nas nekoliko dana dijeli od dva izvrsna biciklistička događaja, točnije u četvrtak nas očekuje 2. Mostarska biciklijada, a za subotu je planirana profesionalna  cestovna utrka "Hercegovina Classic". Organizator događaja je Udruga "HerzegovinaBike" u suradnji sa Gradom Mostarom, Sportskim savezom Grada Mostara i Biciklističkim klubom Mostar.

 

Krenuvši redom, kako smo najavili u četvrtak 22.09.2022. u sklopu "Dana bez automobila" održati će se 2. Mostarska biciklijada sa startom i ciljem na Lenjinovom šetalištu. Dešavanja će početi već u 12.00h sa izložbom i malim mini sajmom gdje će bike trgovine Capriolo SC Mostar i M-Bike Shop izlagati svoju ponudu bicikala i opreme, te će svim posjetitelji na ponudi imati besplatan pregled bicikala. Također, tu će se nalaziti i štand Rolla App, popularne aplikacije za aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom, tako da će svi posjetitelji imati priliku da iz prve ruke voze i testiraju neke od novih staza na Rolla aplikaciji.

Od 17.00h na Lenjinovom šetalištu organizator će održati i edukaciju najmlađih biciklista koji će imati priliku svoje vještine da okušaju na biciklističkom poligonu, a već od 18.00h kreće i centralnni događaj, najmoasovnija biciklijada kroz Grad Mostar u dužini od 8km.  No, to nije sve, nakon biciklijade idemo sa utrkom guralica i nagradnom tombolomm u kojem ćemo podjeliti tri bicikla i kacige.

 

Na biciklijadi mogu sudjelovati sve osobe koje posjeduju ispravan bicikl bez posebnih prijava, a poželjno je da imaju i kacigu.

Subota je planirana za profesionalnu cestovnnu utrku "Hercegovina Classic" koja će startati ispred tržnog centra Mepass Mall, a utrka se boduje za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Doista dva prelijepa događaja su pred nama koja promoviraju biciklizam kao zdrav nain življenjna i kao sport, te sam izrazito sretan što i ove godine imamo mogiućnost da organiziramo ove sjejne događaje. Tu bih se prije svega zahvalio svim našim pokroviteljima, sponzorima i prijateljima koji na bilo koji nas na bilo koji način podržavaju u našim ciljevima", komentirao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Organizatori događaja poručuju kako su spremni za organizaciju ovih događaja i upravo u ovim trenucima završavaju posljednje pripreme. Dobivene su sve suglasnosti za organizaciju ovog događaja, te se pristupa završnim fazama priprema. Bitno je naglasiti kako će na prometnicama Grada Mostara tijekom održavanja biciklijade u četvrtak, te tijekom održavanja utrke u subotu vršiti posebna regulacija prometa od strane MUP HNŽ/K.

Organizatori događaja su Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl", Biciklistički klub Mostar, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine, Sportski Savez Grada mostara i grad Mostar.

Pokrovitelji događaja su: Europska Unija, Federalno ministarstvo Kulture i Sporta, Grad Mostar,  Sportski Savez Grada Mostara, Turistička zajednica HNŽ/K, Mepas Mall, Capriolo Sport Centar Mostar, M-Bike Shop, Hercegovina Vino i LEDA voda.

Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti