KOMPANIJE
Hasić-Drvo jedini pravi i izvozi igračke od mekog drveta
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 05 srpnja, 2018

Firma Hasić-Drvo u Zelinji Srednjoj, općina Gradačac, zapošljava 93 radnika i u potpunosti izvozi proizvodni asortiman u zemlje Evropske unije.

Jedina je u BiH koja proizvodi dječje igračke od specifičnih vrsta mekog drveta.

Firmu su posjetili ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić i predstavnici Javnog preduzeća Šume TK-a i Kantonalne privredne komore Tuzla.

Održan je sastanak na kojem je razgovarano o izgradnji saobraćajne infrastrukture, elektromreže, kao i pošumljavanju zemljišta specifičnim kulturama šumske vrste koja se koristi za izradu dječijih igračaka u toj fabrici.

Razgovarano je i o najvećem problemu u toj firmi – snazi električne energije. Da je napajanje električnom energijom veliki problem, postalo je jasno tokom te posjete kada je u proizvodnom pogonu došlo do prekida u napajanju električnom energijom. Proizvodnja je u tom trenutku stala.

– Sva ministarstva će pomoći da se riješe problemi u ovoj fabrici, a posebno infrastrukturni problemi u koje je uključena i Elektrodistribucija – obećao je Gluhić.

Preduzeće je uputilo zahtjev JP Šume TK da dozvoli pošumljavanje jednog hektara šumskog zemljišta. To je jedan od dokaza da se radi o ekološki osviještenoj firmi, rečeno je danas.

Šef odjeljenja za pošumljavanje u JP Šume TK Refik Hodžić istakao je da im je cilj da taj hetkar zemlje pošume učenici osnove ili srednje škole početkom jeseni kako bi se izrazio značaj projekta.

Budući da je opredjeljenje Vlade TK da se pomogne firmama koje šire proizvodnju i imaju potencijala za nova zapošljavanje, i u narednom periodu će se pratiti stanje u ovom i sličnim privrednim društvima sa ciljem pravovremene pomoći, rečeno je danas.

Vlasnik firme Hasić – Drvo Bešir Hasić zahvalio je delegaciji koja ih je posjetila i koja je obećala pomoć u iznalaženju rješenja.

Povezani članci

1

Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - PLDD i kirurgija perifernih živaca
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Dječja ortopedija – iskustvo pacijenta
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustva pacijenata