PROJEKTI
Gradnja nove bolnice u Trebinju kreće na proljeće 2022.
Manager.ba/bljesak.info BiH 11 studenog, 2021
Izvor fotografije:
ba.ekapija.com

Do proljeća bi trebalo da bude završeno i projektiranje, što je u nadležnosti resornog ministarstva zdravlja.

 

Nova bolnica je uz aerodrom svakako najvažniji projekt za Trebinje, rekao je u intervjuu za Radio Trebinje načelnik Odjeljenja za urbanizam Grada Vedran Furtula.

Istakao je da se početak radova očekuje na proljeće, na lokaciji u Pridvorcima.

- Bili smo na stajalištu da taj objekt treba planirati izvan užeg gradskog jezgra. Međutim, prihvatili smo mišljenje struke - da objekt čija je djelatnost briga o zdravlju stanovništva treba približiti građanima i infrastrukturno ga što kvalitetnije povezati s gradom. Problem nam je bio što za takav objekt ili kompleks objekata treba velika površina, kakve nema u užem dijelu grada. Kao možda i jedino moguće rješenje, odlučili smo se da lokaciju u Pridvorcima, površine oko 8,7 hektara, privedemo planiranoj namjeni, na način kako je to zakonom predviđeno, a to je: tretiranje provedbenim planskim aktom - regulativnim planom, prenamjenom zemljišta i osiguravanje infrastrukturnih uvjeta - rekao je Furtula.

Do proljeća bi trebalo da bude završeno i projektiranje, što je u nadležnosti resornog ministarstva zdravlja.

- Prema onome što se već zna – objekt će biti blokovskog, paviljonskog tipa, koji će se vremenom razvijati i dograđivati novim sadržajima, poput transfuziološke, stomatološke, hematološke i drugih klinika. Također, i svim pratećim sadržajima, kao što su apoteke, parkinzi, priključne saobraćajnice, vjerojatno i heliodrom - pojasnio je Furtula.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce