MOSTAR SJEVER - MOSTAR JUG
Gradnja "Mostarske" dionice autoceste ipak kreće ove godine
Manager BiH 25 siječnja, 2023

Prema dinamici planova, očekivani početak izvođenja radova na dionici Mostar sjever – Mostar jug koridora 5C planiran je sredinom 2023. godine.   Pononovljeni postupak za pretkvalifikacije ne utječe izravno na planirani rok.

 

Uprava JP Autoceste FBiH poduzima sve aktivnosti kako bi tijekom 2023. godine počela izgradnja autoceste od petlje Mostar sjever do Bune čime će u izgradnji biti blizu 30 novih kilometara autoceste kroz Hercegovinu.

U tijeku je izrada idejnog i glavnog projekta za dionicu Mostar sjever – Mostar jug, što je uvjet za raspisivanje tendera za početak izgradnje ove dionice.

Vezana vijest:
Ponovljen pretkvalifikacijski poziv, dionicu okolo Mostara dočekat ćemo kasnije

"Tender za projektiranje trajao je nešto dulje od predviđenog i JP Autoceste FBiH su ovaj ugovor zaključile krajem rujna 2022. godine. Rok za završetak je devet mjeseci, što uključuje i reviziju projekta, točnije lipanj 2023. godine. Pononovljeni postupak za pretkvalifikacije ne utječe izravno na planirani rok za izbor izvođača radova u trećem kvartalu 2023. godine" ističu Autocesta FBiH za Faktor.

Na dionici autoceste Mostar sjever – Mostar jug, duljine 14,2 kilometra, predviđena je izgradnja petlje Mostar sjever s bočnim naplatnim mjestom, 5 tunela ukupne duljine oko 6 km i 10 vijadukata i mostova ukupne duljine oko 2 km. Duljina otvorene trase je oko 6 km.

Procijenjena vrijednost izvođenja radova ove dionice je 350 milijuna eura.

Manager.ba


 

Povezani članci

1

2

Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet