SRBIJA
Građanima Srbije po 100 eura i vaučeri za ljetovanje
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 28 travnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Vlada Srbije usvojila je rebalans budžeta koji sadrži paket pomoći privredi i građanima od 5,1 milijardu eura za smanjivanje posljedica epidemije virusa korona, saopćio je ministar financija Srbije Siniša Mali.

 

On je rekao da su usvojene uredbe o načinu uplate 100 eura jednokratne pomoći građanima i o ugovoru Vlade s poslovnim bankama, kojim je utvrđena garantna shema za kreditni program za privredu.

Mali je rekao da će jednokratna pomoć od po 100 eura biti isplaćena automatski penzionerima i primaocima socijalne pomoći, dok će, prema usvojenoj uredbi ostali punoljetni građani, koji žele da pomoć prime, morati da se prijave online ili telefonski od 15. svibnja/maja do 5. lipnja/juna.

– Isplata će početi po završetku prijava, a do 15-20.lipnja/juna u potpunosti ćemo završiti proceduru isplate ovih 100 eura svim građanima koji to budu željeli – rekao je Mali na konferenciji za novinare.

Govoreći o rebalansu budžeta, Mali je naveo da je projekcija rasta BDP-a u rebalansu minus 1,8, te da će Srbija nastojati da njen rast bude bolji od minus tri, kolika je projekcija Međunarodnog monetarnog fonda.

Mali je istakao da je rezultat sprovedenih reformi to da su javne financije zdrave, i da se očekuje da će Srbija lakše izaći iz krize izazvane epidemijom virusa korona.

On je najavio i da je, zbog stava medicinskih stručnjaka da se ovog ljeta ne putuje u inostranstvo, odlučeno da se podrži domaća turistička privreda tako što će građanima biti podijeljeno još 400.000 vaučera za ljetovanje u Srbiji.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu
Savjeti