KOMPANIJE
Godina velikih promijena: Zara se priprema za ključan zaokret
Manager.ba/poslovni.hr Svijet 18 srpnja, 2019
Izvor fotografije:
poslovni.hr

Španjolski brend Zara iza kojeg stoji jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, samozatajni milijarder Amancio Ortega, priprema poslovni zaokret koji bi trebao ovaj poznati brend učiniti održivim.

Kako je izvijestio Vogue, Pablo Isla, izvršni direktor Inditexa (Zarine matične tvrtke u čijem su sastavi i drugi dobro poznati brendovi poput Bershke, Stradivariusa, Pull&Beara ili Massima Duttija), Ortegina kćer Marta i neimenovani član Zarinog dizajnerskog tima, održali su nedavno sastanak na kojem su razgovarali kako bi ovaj poznati brend mogli učiniti održivim.

2019. je bila godina velikih promjena za Zaru: u siječnju je ovaj svjetski poznati lanac maloprodajne brze mode promijenio logotip koji je doživio podijeljene reakcije, a sad planira razraditi strategiju kako bi svoje poslovanje prilagodili modernim načelima poput - održivosti.

Zara sve tako više fokusira na odjeću koja će trajati nekoliko sezona umjesto trendovskih krpica. 

Postaju sve više usredotočeni na bezvremenske komade koji mogu činiti osnovu nečije garderobe. 

Na primjer, kaput načinjen od visokokvalitetne vune koja je izrađena od recikliranih vlakana, ili haljina od visokokvalitetne talijanske svile.

 Do 2025. godine u Zari se nadaju kako će njihove kolekcije biti izrađene od 100 posto održivog pamuka te 100 posto recikliranog poliestera.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana