DRVNA INDUSTRIJA
Globalna potražnja za drvenim namještajem raste 70 posto do 2025.
Manager.ba/biznisinfo.ba 09 rujna, 2019

Svjetsko tržište drvenog namještaja podići će u idućih šest godina svoju vrijednost za gotovo 70 posto te doseći 580 milijardi dolara, predviđa američka konzultantska kuća Global Market Insights (GMI).

Očekivana je povećana potražnja za cjelovitim i stiliziranim drvenim namještajem kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.

U izgledu je i povećani interes i pristup kupaca elektronskim kanalima za kupovinu namještaja, kao i poboljšanje same ponude e-trgovine po pitanju kvalitete, prilagodljivosti kupcu i brzine isporuke, što će također pridonijeti povećanoj potražnji – procjenjuje GMI, koji je prošlogodišnju vrijednost globalnog tržišta drvenim namještajem procijenio na 395 milijardi dolara.

Kao izazov za proizvođače, GMI navodi i očekivanu povećanu potrebu kućanstva, poslovnih ureda i javnih institucija za luksuznijim namještajem.

Dodaju i rastuću potražnju za ekološki održivim proizvodima, kao jednu od posljedica daljnjeg povećanja globalne zabrinutosti klimatskim promjenama, kojoj drvna industrija, tvrde, može udovoljiti.

Kao najvažnije rastuće tržište u ponudi i potražnji drvenog namještaja GMI navodi Aziju, koja već sad drži oko 45 posto svjetskog tržišta. 

Europa, prema istome izvoru, drži oko 27 posto globalnog tržišta s vrijednošću proizvodnje od 110 milijardi eura te milijun i 200 hiljada zaposlenih u 130 tisuća poduzeća.

Povezani članci

1

2