ANDREA ČORDAŠ
Glavna operativna direktorica NSoft-a: 'Neuspjeh je samo jedna naučena lekcija'
Manager.ba/Pogled.ba BiH 23 travnja, 2018

Glavna operativna direktorica NSoft-a Andrea Čordaš održala je predavanje o temi „Mediji, narativi i poduzetništvo“ na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Pogled.ba

Čordaš je objasnila da je ova tema iznimno značajna za studente i njihov karijerni razvoj te želi osvijestiti mlade novinare i stručnjake za odnose s javnošću o zastupljenosti ustaljenih narativa koji utječu na poduzetništvo.

„Nedovoljno oslikavamo portret poduzetnika koji mora biti oslikan kao portret osnaženog pojedinca koji stvara novu vrijednost u društvu. Jer kada govorimo o narativima, govorimo o pričama koje utječu na samopouzdanje svih pa i poduzetnika“, objašnjava Čordaš te dodaje kako BiH ima negativnu stigmu kada je riječ o poduzetništvu.

„U inozemstvu se poduzetništvo slavi jer to oslikava jednog čovjeka koji i ne uspijeva, kojem posao može i propasti ali to su sve naučene lekcije. Mi se i dalje bojimo neuspjeha, a neuspjeh je samo jedna naučena lekcija. Najgore su one bitke koje niste ni pokušali dobiti“, prezentirala je Čordaš.

Organizatori predavanja su studiji novinarstva i odnosa s javnošću.

Dr. sc. Marko Odak, doc., prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je izjavio da je povezanost fakulteta struke i poslovnog okruženja od velike važnosti te da ovakva predavanja tome pridonose.

„Studentima osim njihovih primarnih nastavnih obveza od velikog značaja je i obveza predavana i izvannastavne aktivnosti u kojem se studenti mogu aktivirati kako bi proširili vidike. Sve će im to pomoći nakon završetka studija kako bi bolje odgovorili na društvene potrebe“, rekao je Odak.

Dr. sc. Ilija Musa, pročelnik studija novinarstva je kazao kako je važna suradnja između gospodarstvenog sektora i poslodavaca i studenata te kako ovo predavanje gospođe Čordaš pokazuje na koji se način može stvarati poduzetnička klima.  

Andrea Čordaš diplomirala je ekonomiju, smjer menadžment, na Rochester Institute of Technology u Hrvatskoj te magistrirala međunarodne odnose i europske studije na Central European University u Mađarskoj. Svoj akademski razvoj nastavila je kao asistentica na kolegijima Međunarodni ekonomski odnosi i Politička ekonomija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Danas je glavna operativna direktorica NSoft-a, sedme najbrže rastuće ICT tvrtke srednje i jugoistočne Europe, članica digitalnog vijeća Marquard Media International AG i predsjednica Upravnog odbora Udruge Mostar Software City.

Više fotografija pogledajte OVDJE

Povezani članci

1

Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu