POVRATAK VLAKOVIMA
Francuska i Njemačka snažnije se povezuju željeznicama
Manager Svijet 24 siječnja, 2023

Francuska i Njemačka su najavile plan za jačanje njihovih željezničkih veza koja podrazumjeva čak i zabranu unutranjih zrakoplovnih linija na manjim udaljenostima

 

Francuska i Njemačka podržavaju uspostavljanje linije brze pruge između Pariza i Berlina i uslugu noćnog vlaka od 2024. godinu, navodi se u zajedničkom priopćenju sa sastanka Emmanuela Macrona i Olafa Scholza u Parizu, piše Bloomberg. Iz francuskoga željezničkog putničkog operatera SNCF i njemačkog Deutsche Bahn, oba u državnom vlasništvu, objavljen je plan uspostave brzog vlaka između Berlina i Pariza. Obznanjeno je kako će obje države do narednoga ljeta uvesti zajedničku voznu karta za mlade koja će im omogućiti jeftino putovanje između dvije države.

Istovremeno, Macronova administracija planira, u okviru zelene tradicije, vrati neke noćne željezničke veze, poput one između Pariza i Nice, u koje godinama nije ulagala. Francuski predsednik je, izjavio i kako će uvesti zabranu za domaće letove koji ne traju dulje od dva i pol sata i za koje je dostupna alternativna vožnja vlakom.

Trenutno, putovanje vlakom između Pariza i Berlina traje oko osam sati, a u nekim slučajevima i dulje. S druge strane, Pariz i Frankfurt su već povezani brzom prugom.

Manager.ba

Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijenta – prevencija iznenadne srčane smrti
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - PLDD i kirurgija perifernih živaca
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Dječja ortopedija – iskustvo pacijenta