KOMPANIJE
Fortenova dobila dvije ponude za Ledo, obje veće od 600 milijuna eura
manager.ba/akta.ba Regija 20 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Dobili su ponudu američkog Nomad Foodsa od preko 600 milijuna eura, ali i ponudu veću od te, no drugi uvjeti nisu im bili prihvatljivi stoga je Fortenova počela pregovore s američko-britanskom kompanijom Nomad Foods.

 

Tjednik Lider objavio je prije par dana kako je Fortenova grupa, prema njihovim neslužbenim informacijama, dobila više ponuda za Ledo i to čak dosta visoke ponude za koje su mnogi procjenjivali da nemaju šanse dobiti.

Naime, prema informacijama Lidera, dobili su ponudu američkog Nomad Foodsa od preko 600 milijuna eura, ali i ponudu veću od te, no drugi uvjeti nisu im bili prihvatljivi stoga je Fortenova počela pregovore s američko-britanskom kompanijom Nomad Foods.

Fabris Peruško, predsjednik Uprave Fortenove, očekuje da bi kupoprodajni ugovor mogao biti potpisan potkraj prvoga kvartala, a transakcija zaključena tijekom ljeta.

Nomad Foods - jedna od vodećih europskih kompanija zamrznute hrane

Nomad je jedna od vodećih europskih kompanija u području zamrznute hrane koja u portfelju sadržava poznate brendove kao što su Birds Eye, Findus, iglo, Aunt Bessie's i Goodfella's. U objavi na njegovim internetskim stranicama stoji da sada ti brendovi imaju priliku ući na nova europska tržišta u razvoju i da je Ledo most za buduću konsolidaciju u Srednjoj i Istočnoj Europi.

"Fortenova Grupa je vodeća kompanija smrznute hrane na području Hrvatske, Srbije, BiH te još nekoliko drugih zemalja jugoistočne Europe, ima poznate lokalne marke u tim zemljama, potrošači ih prepoznaju. Tržišni je lider u regijama u kojima posluje u brojnim kategorijama. Kupnjom dijela Fortenove Grupe Nomadov portfelj bi se proširio na europska tržišta u razvoju. U tijeku su pregovori i nema garancije da će se transakcija na kraju i ostvariti. Dok ne dođe do konačnog dogovora, kompanija ne namjerava iznositi daljnje podatke o tom procesu", objavili su iz Nomad Foodsa.
 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu