MILIJARDERI
Forbes: Kim Kardashian West službeno milijarderka
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 07 travnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Kardashian West je KKW Beauty pokrenula 2017. godine, a Coty (COTY) je stekao 20% udjela u kozmetičkoj liniji prošle godine u akviziciji koja je procijenjena na milijardu dolara. Forbes navodi da je njen preostali udio u poslu vrijedan oko 500 milijuna dolara.

 

Kim Kardashian West pridružuje se bogatašima poput Jeffa Bezosa, Elona Muska i drugih mogula: ona je službeno milijarderka, navodi u svom najnovijem izvještaju Forbes.

Ovaj magazin je danas objavio godišnju “Svjetsku listu milijardera” na kojoj se po prvi put nalazi i West.

Navode kako su joj njeni “cvjetajući poslovi”, KKW Beauty i Skims, uz televizijske emisije i sponzorstva, pomogli da postane milijarderka.

Kardashian West je KKW Beauty pokrenula 2017. godine, a Coty (COTY) je stekao 20% udjela u kozmetičkoj liniji prošle godine u akviziciji koja je procijenjena na milijardu dolara.

Forbes navodi da je njen preostali udio u poslu vrijedan oko 500 milijuna dolara.

Tu je i njen drugi posao Skims, kolekcija modne odjeće i bodija. Forbes navodi da ona ima većinski udio u privatnom biznisu koji nije objavio prihode no prema određenim izvorima kompanija je procijenjena na “više od 500 milijuna dolara”. To znači da njen udio možda vrijedi 225 milijuna dolara, što je “dovoljno da poveća njeno bogatstvo na milijardu dolara”, procjenjuje Forbes.

Kardashian West također ima i imovinu u gotovini, investicijama i nekretninama. I premda je porodični dugogodišnji šou E! pri kraju, u pripremi su novi televizijski ugovori.

Ovo nije prvi put da se obitelj Kardashian-Jenner nalazi na Forbesovoj listi. Časopis je ranije pokrenuo kontroverzu zbog okrunjenja Kimine mlađe sestre Kylie Jenner za najmlađu milijarderku u 21 godini života.

Kritičari su tvrdili da se Jenner ne može smatrati samostvarenom jer dolazi iz bogate, poznate obitelji.

U veljači/februaru je Kardashian West podnijela zahtjev za razvod od Kanyea Westa, pozivajući se na nepomirljive razlike.

Sam Kanye vrijedi 6,6 milijardi američkih dolara, a velika većina njegovog bogatstva vezana je za njegov posao s odjećom. 

  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Euro-Express d.o.o.
  • Connect Agencija