PROFESIONALNI MENADŽMENT
FIS ostvario odlične rezultate u odnosu na prošlu godinu
Manager.ba/Bljesak.info BiH 28 siječnja, 2019
Foto: PR / Fis
Izvor fotografije:
Foto: PR / Fis

Proteklih dana održan je godišnji sastanak Uprave poduzeća FIS d.o.o. na kojem su analizirani i sumirani rezultati u protekloj godini te usvojeni poslovni planovi i zadaci za 2019. godinu.

2018. bila je još jedna u nizu uspješnih poslovnih godina u kojoj je FIS zadržao lidersku poziciju u proizvodnji namještaja u BiH te potvrdio visoku poziciju u segmentu prodaje roba široke potrošnje na domaćem tržištu.

"U 2018. godini ostvarili smo odlične poslovne rezultate i u odnosu na prethodnu godinu povećali prihode. Rast prodaje zabilježen je u svim segmentima roba široke potrošnje. Kada je riječ o proizvodnji, protekle godine smo imali već vidljive rezultate netom završenog velikog investicionog ulaganja u modernizaciju procesa i nove tehnologije – za 10% je povećana proizvodnja, što je posebno bitno, u značajnoj mjeri povećan je izvoz namještaja na strana tržišta'', istaknuo je prilikom prezentacije poslovanja predsjednik Uprave FIS-a Zoran Maros.

Rekordni rezultati i stalan rast prihoda FIS bilježi unazad nekoliko godina što je zajednički uspjeh zaposlenika i snažnog i funkcionalnog menadžmenta poduzeća.

Kako je poznato, već petu godinu FIS-om upravlja profesionalni menadžment kojem su upravljačku funkciju predali suvlasnici, osnivači i dugogodišnji direktori Pero Gudelj i Snežana Gudelj.

Odvajanje vlasničke od upravljačke funkcije kroz cijeli period pokazalo se kao racionalan potez koji je rezultirao vrlo uspješnim poslovanjem.

Suvlasnici FIS-a su zadovoljni postignutim rezultatima u 2018., a pred Upravu poduzeća postavljeni su novi zadaci i planovi za ovu godinu.

Cilj je zadržati jednu od vodećih pozicija u domenu trgovine na malo kao i u proizvodnji namještaja te osnažiti proizvodnju tekstila; pratiti i prilagođavati se zahtjevima tržišta, dodatno ulagati u suvremene tehnologije i nova zapošljavanja te osiguravati što bolje radne uvjete za zaposlenike.

 

 

Više od dva desetljeća FIS je jedan od oslonaca bh. gospodarstva – sigurna i stabilna domaća kompanija prepoznata kroz prodaju kao osnovnu djelatnost sa 18 prodajnih centara, ali i kao respektabilan proizvođač namještaja 'Ambyenta' i tekstila sa brendovima 'GS' – čarape, 'Anbinni' -odjeća za bebe i 'FIS HOME' -kućni tekstil.

U suštini poslovne filozofije FIS-a je zadovoljan kupac i ka tome su usmjerene sve poslovne aktivnosti i sva pažnja.

Poduzeće je nositelj brojnih priznanja i medalja a posljednje u nizu su, i to po četvrti put zaredom dobivene, medalja vrhunske izvrsnosti ''Prijatelj kupaca'' koju je FIS-u dodijelila renomirana organizacija ICERTIAS i Certifikat bonitetne izvrsnosti -što je međunarodno priznanje za ekonomsku pouzdanost koji dodjeljuje BISNODE. 

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

2