KOMPANIJE
Firma GRIZELJ uspješno isporučila Vječni plamen "Spomenik domovini" u Zagrebu
manager.ba/akta.ba BiH 25 lipnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Investitor projekta je Grad Zagreb.

 

Zaposlenici firme GRIZELJ uz najveće mjere predostrožnosti COVID 19 jučer su izvršili uspješno testiranje Vječnog plamena za "Spomenik domovini" u Zagrebu na Trgu Stjepana Radića pored Lisinskog.

"Zahvaljujući znanstvenom i praktičnom iskustvu u razvoju i proizvodnji Olimpijskih vatri i Vječnih plamenova dali smo si još jednom tehničkom izazovu izradi Vječnog plamena za 'Spomenik domovini' u Zagrebu gdje već imamo instalirane Vječne plamenove ispred zgrade MUP-a raskrižje Savska -Vukovarska, Kenotaf na Mirogoju, Zid bola Mirogoj i u mnogim gradovima diljem Hrvatske i BiH", pojašnjava za Akta.ba projekt menadžer Tin Grizelj koji je sa suradnicima firme GRIZELJ realizirao cijeli projekt od izrade Vječnog plamena, do testiranja s projektiranim parametrima i projektnom zadatku investitora.

Kako navodi, odlike vječnog plamena su brzina vjetra do 140 km/h i 24 lit. vode ili snijega po četvornom metru. 

"Kao takav, plamen je zadovoljio sve tehničke uvjete Gradske plinare Zagreb i nadzorne službe investitora", napominje Grizelj.

Vječni plamen u svojoj konfiguraciji simbolizira sunce se zrakama u tlocrtnoj perspektivi što je idejno rješenje projektnog biroa GRIZELJ uz koordinaciju s Irenom Bešker iz firme PROMPT Zagreb. U realizaciji projekta bilo je više izvođača radova radi sveukupne kompleksnosti usuglašavanja od postojeće hortikulture, ni jedno drvo nije uklonjeno, do podzemnih instalacija i pratećih sadržaja staza i prometnica.

Autor i projektant cijelog kompleksa je prof. dr. Nenad Fabijanić, arhitekta koji je osvojio prvu nagradu na Javnom natječaju za projektno rješenje. 

Investitor projekta je Grad Zagreb.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

2

Tagovi: