KOMPANIJE
Firma Civić domaći lider u proizvodnji limne konstrukcije
manager.ba/akta.ba BiH 26 veljače, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Firma Civić broji 98 zaposlenih radnika i raspolaže proizvodnim prostorom od 16.000 metara kvadratnih. Osim svega nabrojanog proizvode i sisteme za odvod oborinskih voda ali i strojeve za izradu beskonačnih oluka te odvodnih cijevi.

 

Firma Civić d.o.o. danas je jedna od većih i modernijih firmi na području Unsko-sanskog kantona, a osnovna djelatnost je proizvodnja građevinske limarije i galanterije, lima u obliku crijepa i krovno-fasadnih profiliranih limova te metalnih konstrukcija.

"Firma Civić ima tradiciju stotinjak godina. Bavimo se proizvodnjom krovnih konstrukcija i svega što se veže za krovove. Pored toga imamo i dio galanterije gdje se bavimo proizvodnjom gotovih proizvoda, imamo nešto i za izvoz za Njemačko tržište. Iz lima i sirovine dobivamo gotove proizvode. Imamo svoju lakirnicu koja nas prati što se tiče lakiranja. Imamo i firmu koja se bavi proizvodnjom stiropora, te proizvode izvozimo, ali imamo i na našem tržištu", kazala je Mejra Handanagić, šef proizvodnje u kompaniji Civić d.o.o. Cazin.

Firma Civić broji 98 zaposlenih radnika i raspolaže proizvodnim prostorom od 16.000 metara kvadratnih. Osim svega nabrojanog proizvode i sisteme za odvod oborinskih voda ali i strojeve za izradu beskonačnih oluka te odvodnih cijevi. Kako su širili svoje kapacitete neophodan im je bio i kredit, a najpovoljnije kredite pronašli su kod Razvojne banke Federacije BiH s kojom surađuju već nekoliko godina.

"Ova kompanija dugogodišnji je komitent Razvojne banke. Prvi ugovor smo zaključili krajem 2014. godine po komisionoj kreditnoj liniji gdje su se sredstva iskoristila za dogradnju i adaptaciju kupljenih objekata na ovom prostoru. Firma je dosta respektabilna i poznata, ne samo na prostoru Unsko-sanskog kantona nego i BiH i nalazi se na trećem mjestu po uspješnosti i prihodima u proizvodnji. Radi se o firmi koja je izvoznik 30 posto. Nama je zadovoljstvo kad imamo ovakve firme za naše partnere", istakao je Hazim Felić, rukovodilac poslovnice Razvojne banke Federacije BiH u Bihaću. 
 

Prilikom posjete Uprave Razvojne banke Federacije BiH na čelu sa v.d. predsjednikom dr. sc. Semirom Fejzićem razgovaralo se i o nastavku suradnje s firmom Civić koja u sljedećoj godini planira obnoviti opremu i mašine.

Tagovi: