TURIZAM
FINANCIAL TIMES: Hercegovina na 6. mjestu TOP 10 turističkih lokacija budućnosti
Manager.ba BiH 13 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
cirp.ba

Kao najbolja investicijska lokacija u Hercegovini izdvojena je Čapljina - ekološki urban grad s prirodnim ljepotama, rijetkim endemskim vrstama, mnoštvom lokacija koja morate posjetiti te vrhunskom gastronomijom.

 

Hercegovina je turistička lokacija budućnosti prema ocjenama uglednog svjetskog financijskog časopisa "Financial Times“ iz Londona, a Čapljina izdvojena kao najbolja investicijska destinacija u jugo-istočnoj Europi.

Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) Mostar je prepoznao priliku za odličnom promocijom regije Hercegovine na svjetskoj razini, pripremio aplikaciju na objavljeni poziv FDi časopisa i dostavio sve potrebne informacije.

Investicijski stručnjaci i specijalisti analizirali su različite kriterije uključujući ekonomski potencijal, isplativost ulaganja, prijateljsko poslovno okruženje, te turističku atraktivnost.

Na temelju toga specijalizirano izdanje prestižnog časopisa Financial times za promociju stranih ulaganja – ''FDI Magazin'', svrstao je regiju Hercegovine na 6. mjesto u kategoriji ''TOP 10 Turističkih lokacija budućnosti 2019./20.'' prema FDI strategiji.

 

 

Tako se Hercegovina našla u društvu Australije, Kostarike, Cipra i drugih, a specijalno je nagrađena za kulturno baštinski turizam s naglaskom naetno sela – kamenim kućicama u tradicionalnom štihu,s konobom, kušaonicom vina, trgovinom opremljenom rukotvorinama, suvenirima i tradicionalnim proizvodima poput uštipaka, domaćeg meda, ljekobilja ili domaćih likera.

''Pozicioniranje na prestižnoj listi predstavlja izravnu preporuku potencijalnim investitorima kako vrijedi ulagati u Hercegovinu kao atraktivnu turističku destinaciju'', istaknula je direktorica CIRP-a Dijana Bošnjak.

Zahvaljujući prirodnim ljepotama Hercegovine, ugodnoj klimi, obilju sunca i vode, naglašena je razvijenost svih oblika turizma, poglavito avanturističkog budući se Hercegovina nalazi u srcu mega staze Via Dinarica, dom je Hutovog blata - jedinstvenog submediteranskog močvarnog područja, jednog od najbogatijih rezervata močvarnih ptica u Europi i Parka prirode Blidinje.

Kao najbolja investicijska lokacija u Hercegovini izdvojena je Čapljina - ekološki urban grad s prirodnim ljepotama, rijetkim endemskim vrstama, mnoštvom lokacija koja morate posjetiti te vrhunskom gastronomijom.

Nijedan drugi grad u Bosni I Hercegovini nema tako izvanrednu lokaciju I prometnu komunikaciju koji su preduvjet za razvoj turizma I drugih industrija.

U kombinaciji sa spremnim investicijskim zonama, pojednostavljenim procedurama, smanjenim operativnim troškovima I kvalitetnoj radnoj snazi, ima najbolje predispozicije za uspješno privlačenje investitora. 

Povezani članci

1