AVIOKOMPANIJE
Eurowings potvrdio, ponovo počinju letjeti iz Sarajeva za Njemačku
Manager.ba/fokus.ba BiH 22 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
fokus.ba

Generalni direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić rekao je da je mala vjerovatnoća da će Eurowings ovog ljeta nastaviti sezonske letove iz Düsseldorfa i Stuttgarta

 

Aviokompanija Eurowings znatno je proširila svoj raspored letova od lipnja/juna 2020. i nastavit će letove za Bosnu i Hercegovinu.

U svom rasporedu taj avioprijevoznik planira da ponovo pokrene letove između Kölna i Sarajeva od 2. lipnja/juna.

Iako su aerodromi u Bosni i Hercegovini još zatvoreni za komercijalni promet, očekuje se da će biti ponovo otvoreni od 1. lipnja/juna.

Generalni direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić rekao je da je mala vjerovatnoća da će Eurowings ovog ljeta nastaviti sezonske letove iz Düsseldorfa i Stuttgarta.

Eurowingsova matična kompanija Lufthansa neće nastaviti letove prema svojim odredištima u bivšoj Jugoslaviji prije 15. lipnja7juna, javlja portal exyuaviation.

Aerodrom u Tuzli, kao i njihov glavni partner, mađarska avio kompanija Wizz Air, spremni su za nove letove – potvrdio je Feni direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Esad Mujačić.

Ističe da je 1. lipanj/juni zasad službeni rok do kada su granice zatvorene, a od 2. lipnja/juna Wizz Air već ima planirane letove za određene destinacije.

Tagovi:
Povezani članci

1

2