BH. KOMPANIJE SPREMNE NA SURADNJU
Euro - Roal i Alternativa zajedno ulaze na hrvatsko tržište
Manager BiH 06 lipnja, 2023


Namjera dvije tvrtke iz Bosne i Hercegovine, Euro-Roal Doboj  i Alternativa Sarajevo su odlučile izaći zajednički na tržište Hrvatske, a onda po istom modelu i u Crnu Goru.


Kako su objavili iz dobojske tvrtke, namjera i cilj kompanije Euro-Roal je jačati odnose sa bosansko-hercegovačkim kompanijama te kroz zajednički nastup osnažiti prisustvo i status na regionalnim tržištima na kojima ova kompanija već ima stabilnu poziciju.

lz obje kompanije, potpisnice Ugovora o zastupništvu, poručuju da je došlo vrijeme da se firme iz BiH ujedine u svom nastupu i zajedno predstave na tržištima izvan matične zemlje. Ovakve saradnje omogućit će im bolji i lakši proboj na ta tržišta i prezentaciju domaćih kompanija u pozitivnom svjetlu, kao snažne i kvalitetne kompanije koje su spremne na saradnju i odgovor na najzahtjevnije tržišne potrebe.

“Uspjeli smo pronaći zajednički interes za tržišta Hrvatske i Cme Gore. Euro-Roal i Euro-Metali u Hrvatskoj i Crnoj Gori, sa svojim asortimanima i uslugama koje nude, su procijenili da mogu proširiti ponudu i sa proizvodima kompanije Alternativa”, poručili su iz Euro-Roala.

Alternativa je jedan od najvećih proizvođača panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije. Njihovi krovni paneli koriste se i za konstrukcije potrebne za instalaciju solarnih sistema.


Kompanija Euro-Roal d.o.o. Doboj Jug, kao članica grupacije Hifa-Oil,  je jedan od vodećih distributera arhitektonskih građevinskih sistema, kao i obojenih profila za industrijsku namjenu u BiH. Svoj regionalno uspješan koncept poslovanja iz matične kompanije prenijeli su i u novu kompaniju Euro-Roal d.o.o. Zagreb.

 

poslovni.hr / Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo